fbpx

hram svijeće pravda za davida 1

Građani koji traže istinu o ubistvu Davida Dragičevića ne prestaju da se okupljaju i traže rasvjetljavanje smrti tog mladića. U međuvremenu se pojavljuju novi dokazi koji jasno pokuazuju sve neregularnosti koje prate ovaj slučaj.

Pojavljuju se novi dokazi da su institucije pokušale da prikriju pojedinosti u okviru istrašnih i predistražnih radnji nakon ubistva Davida Dragičevića. Kriminalistički tehničar banjalučke Policijske uprave Zoran Bošnjak negirao je krivicu iz optužnice koja ga tereti da je zajedno sa Mikicom Marjancem 25. marta 2 018. godine bacio Davidove bokserice.

Negiranjem krivice, odgovornost se prebacuje na inspektora Sinišu Kojdića, za kojeg se ranije u medijima pominjalo da je direktno naredio da se baci donji već Davida Dragičevića. Zanimljivo je da i pored toga protiv Kojdića nije podignuta optužnica.

U međuvremenu građani ne prestaju da se okupljaju i pale svijeće za ubijenog Davida Dragičevića. Građanima su se i večeras pridružila dvojica muškaraca koji su dan ranije privedeni kada su građani prošetali od hrama Hrista Spasitelja do Trga Krajine.

Iz banjalučke policijske uprave kažu da je do hapšenja došlo zbog kršenja zakona o javnom redu i miru, međutim i Zaim Šibić i Janko Testen su najavili da će zaštitu svojih ljudskih prava zatražiti i preko diplomatskih predstavništava Sjedinjenih Američkih Država i Slovenije. Iz grupe Pravda za Davida stiže oštra reakcija na ponašanje pripadnika policije Republike Srpske.

"Želimo znati na osnovu čega je bilo kome zabranjeno da stoji na Trgu Krajine. Zbog čega se građani moraju sklanjati, ko naređuje policiji da ih tjera sa tog mjesta i zbog čega? Institucije nijednom nisu pravno obrazložile svoje postupanje, a mi ih ponovo pozivamo da zvaničnim dopisom objasne zašto je zločin stajati na javnoj površini!", saopšteno je iz Grupe Pravda za Davida.

Reakcija stiže i iz opozicionih političkih partija. U PDP-u kažu da su hapšenja na Trgu Krajine dokaz da oni koji bi trebalo da štite Ustav i osnovna ljudska prava, iste krše svojim ponašanjem. Iz PDP-a kažu da se svi slobodni građani Republike Srpske trebaju zapitati kako reagovati u situaciji gdje bilo ko od građana može biti uhapšen, ako zatraži bilo koje pravo koje bi trebalo da je zagarantovano Ustavom.

https://www.youtube.com/watch?v=iAB-LqkHwis

BN TV

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Mart 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2