fbpx

20181225165252 515087 696x464

Prva policijska vozila s presretačima se ipak neće naći na putevima širom RS u decembru, kako se očekivalo, jer je ponuđač zatražio prolongiranje iz objektivnih razloga, te se ugradnja presretača očekuje u drugoj polovini januara, a na drumovima će se naći u februaru.

Potvrdio je ovo Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, koji kaže da su presretači isporučeni prije desetak dana, a da je MUP RS već odredio u koja će se vozila oni ugrađivati.

“Oprema je specifična i ne može je niko drugi ugraditi osim proizvođača, a predstavnici proizvođača iz Holandije ne mogu zbog praznika doći ranije, pa je zbog toga prolongirana njihova ugradnja”, rekao je Radović.

On kaže da se radi o dva presretača koja će se nalaziti u vozilima koja nisu s policijskim oznakama, baš iz razloga kako vozači ne bi mogli prepoznati to vozilo.

“Kamera će sve bilježiti. Iz ovog policijskog vozila vršiće se kontrola u pokretu, snimaće se vozila koja prolaze, vozila u dolasku, prestizanju i slično. Svaki prekršaj se i bez zaustavljanja može evidentirati, te će postojati mogućnost da ovo policijsko vozilo po potrebi sustigne i zaustavi vozilo koje bude napravilo prekršaj, te neće biti prostora malverzacijama”, rekao je Radović.

Istakao da je će ovaj vid kontrole s presretačima biti posebno značajan na autoputevima u RS, jer dosad nije bilo kontrole brzine na autoputevima, a s obzirom na to da RS svakim danom dobija nove kilometre autoputa, vjeruje da će oni biti i korišteni najviše na tim dionicama.

Radović kaže da podaci MUP-a RS govore da se smanjuje broj onih koji voze po prekoračenju brzine.

“Policijska vozila sa presretačima pozitivno će uticati na bezbjednost saobraćaja, kao što uticaj imaju dual radari, koji daju efekat u smislu većeg poštovanja brzine”, smatra Radović.

 

 

(nezavisne)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5