fbpx

1sudjenje memic muriz rsa3

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića, juče je u Tužilaštvu BiH počeo sa davanjem iskaza u vezi ubistva njegovog sina.

Juče je Muriz Memić počeo sa davanjem iskaza u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a nakon sat i 45 minuta došlo je do prekida zbog toga što Memić nije mogao nastaviti sa davanjem iskaza.

Dva sata Memić je govorio o danu kada je Dženan stradao, danima provedenim u bolnici, razgovoru sa doktorom Alijom Čeljom koji je operisao Dženana.

"Trajalo je oko sat i 45 minuta i morali smo prekinuti, jer ja više nisam mogao. Vratio sam se na sami početak, kada su mi javili, pa preko bolnice i na kraju njegove smrti. Nastavit ćemo u četvrtak ili petak, od mene sve zavisi. Tužioci su plakali dok sam govorio i sami su mi poručili da ne odustajem", ističe Memić i nastavlja:

"Tri godine je prošlo. Ja sam sve pričao papirima, imam sve na papirima, tačno šta se desilo. Ljudi nisu vjerovali u način da je sve tako čisto. Tužioci su sami rekli da ne odustanem nikada. Zahvalio bih se svima i vjerujem da će pravde ipak biti na kraju. Ifet kaže da je pravno sve urađeno, sada se samo čeka rekacija nadležnih institucija. Vjerujem da će do nje i doći. Ima poštenih ljudi, što bi pošteni trpili zbog ovih koji to nisu. Bačena je ljaga na kompletno pravosuđe i policiju", kaže Memić i nastavalja: 

"Ja neću stati i ne mogu stati. Kada mi je medicinska sestra Bisera rekla javi mu se čuje te i kada sam mu ja rekao 'jaro' moj, a on trznuo ramenom, znao sam da me čuje i da je razumio šta sam mu rekao. Nema odustajanja, ja ne mogu i neću odustati nikada", ističe Memić i dodaje:

"Poslije obdukcije Hamza Žujo kaže da nije saobraćajna nesreća, a Ćato Meris piše da je saobraćajna nesreća. Mislim da ću kada budem pričao o Dalidi Burzić i Ćato Merisu u Tužilaštvu ostati čitav dan", kaže Memić.

Memić je početkom oktobra Tužilaštvu BiH predao krivičnu prijavu protiv 40 osoba koje su povezane sa slučajem Dženan Memić, među kojima su glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić, svi tužioci koji su radili na predmetu Memić, federalni tužioci, više policajaca MUP KS, a kako je najavio, uputit će i dopunu krivične prijave protiv nekoliko osoba.

(Radiosarajevo)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2