fbpx

putevi republike srpske

BANJALUKA – Nova trka IT kompanija za izradu poslovnog softvera vrijednog 3,6 miliona maraka u „Putevima Republike Srpske“ nastavlja se danas i trajaće do polovine januara.

Nabavku poslovnog softvera u „Putevima“ je zaustavila žalba na tendersku dokumentaciju, o čemu je portal CAPITAL pisao u septembru u tekstu „Beogradska blokada milionskog softvera u „Putevima RS““.

„Putevi“ su tender za nabavku i implementaciju poslovnog softvera raspisali još u avgustu, a nakon žalbe beogradske firme „Mega computer engineering“ na tendersku dokumentaciju, „Putevi“ su danas objavili izmijenjeni tender.

U dokumentaciji je mijenjan i dopunjen opis predmeta nabavke i uslovi tehničke i profesionalne sposobnosti, a sve kako bi kandidati mogli jednostavnije pripremiti zahtjeve za učešće. Novi rok za dostavljanje zahtjeva je 15. januar.

U „Putevima“ planiraju da sprovedu ograničeni postupak javne nabavke, gdje postoji faza pretkvalifikacije i faza poziva za dostavljanje ponuda.

To znači da kandidati podnose zahtjeve za učešće, a „Putevi“ potvrđuju da li su kandidati pouzdani i sposobni za izvršenje ugovora. Nakon ocjenjivanja zahtjeva, „Putevi“ donose odluku o rezultatima pretkvalifikacije, te samo oni koji po ocjeni ovog preduzeća budu kvalifikovani, biće pozvani da dostave ponude.

Nakon toga ugovor će biti ponuđen najuspješnijem ponuđaču prema kriterijumu „najniža cijena“.

Tendersku dokumentaciju za ovaj posao ranije su preuzeli, između ostalog, „Prointer“, „Lanaco“, „MMSCODE“, „Planetsoft“, „Nites“, „Telegroup“…

Procijenjena vrijednost javne nabavke je 3.076.923 KM bez PDV-a.

Kada se uračuna porez, nabavka i implementacija poslovnog softvera u “Putevima RS” koštaće 3.599.999 maraka.

Softver koji kupuju treba da omogući upravljanje finasijama, kupcima, dobavljačima, projektima, ivesticijama, procesom nabavke, ljudskim resursima i procesom utvrđivanja i razmjene dokumenata.

Predmet isporuke treba da bude hardverska oprema, softverske licence i usluga implementacije informacionog sistema koji se sastoji iz dvije cjeline, ERP i DMS.

Garantni period koji se traži za isporučene licence i hardver je minimum 12 mjeseci, koliko se zahtijeva garancija i na usluge implementacije.

Ponuđač, između ostalog, mora da ima prihod od šest miliona KM u posljednje tri godine, te uspješnu realizaciju bar jednog ugovora u vrijednosti ne manjoj od tri miliona KM bez PDV-a, a koji se tiče nabavke usluge licenciranja softvera za integrisani informacioni sistem, sa uslugom održavanja, u posljednje tri godine.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5