fbpx

2hadziabdic Mirza

Mirza Hadžiabdić, predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo, nakon što su premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj, ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić i policijski komesar Uprave policije MUP-a KS Mevludin Halilović održali konferenciju za medije, također se obratio novinarima.

Hadžiabdić je u ime Sindikata izrazio duboko saučešće porodici poginulog kolege te zahvalio ljekarima KCUS-a na naporima koje čine da spase život njihovog kolege.

“U ime Sindikata, dajemo punu podršku Upravi policije i nadležnom tužilaštvu da, u saradnji sa svim organima i agencijama, učine svoj maksimum kako bi počinioci ovog brutalnog ubistva i napada na policiju priveli pravdi. Mi ćemo biti zadovoljni kada počinilac bude pronađen. Očekujemo apsolutnu podršku, u skladu sa zakonom, kako se više nikada ne bi dogodilo da bude ubijen pripadnik MUP-a KS. Očekujem da se u ovu borbu uključe sve nadležne institucije. U ime Sindikata policije KS-a upućujemo saučšće porodicama. Krajnje je vrijeme da se razračunamo s njima - ili mi ili oni. Nećemo tolerisati ni najmanji napad na policijske službenike”, rekao je Hadžiabdić, dodavši da je ovo četvrti policajac u KS-u, ubijen na ovakav način. 

(Radiosarajevo)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5