fbpx

2 63

Srpska demokratska stranka (SDS) podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivičnu prijavu protiv Srebrenke Golić, ministarke za prostorno uređenje, građeviinarstvo i ekologiju RS, koju, uz ostalo, optužuju da je neprofesionalno komentarisala sudske odluke u predmetima koji nisu okončani, dok ona na to odgovara da je u pitanju dio prljave predizborne kampanje SDS-a.

Slučaj Vulić: Skandalozan pritisak Ministarstva građevinarstva na pravosuđe!

Iz najveće opozicione stranke navode da je Golićeva prijavljena zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, te dodaju da je prijava podnesena i protiv drugih službenih lica u tom ministarstvu.

Slučaj Vulić: Srebrenka te tuži, Srebrenka ti sudi

- Svi oni su zloupotrijebili službeni položaj u namjeri da preduzeću "Grand trejd" iz Banjaluke, u vlasništvu Mila Radišića, pribave protivpravnu korist u vidu izdavanja građevinskih dozvola i lokacijskih uslova za poslovni objekat višemilionske vrijednosti, navode u SDS-u.

U ovoj stanci tvrde da je Golićeva "vršila pritisak i nezakonito prejudicirala odluku ograna uprave koja treba da se donese po presudama Vrhovnog suda RS i Okružnog suda u Banjaluci".

- Smatramo da je Golićeva krajnje nezakonito, neprimjereno i neprofesionalno komentarisala odluke sudova u predmetima koji nisu okončani, izjavivši da se pojedine sudije Vrhovnog suda izdižu iznad pravnog sistema RS, navode u SDS-u.

S druge strane, Golićeva smatra da je SDS-ova krivična prijava "čisto politikanstvo i dio prljave predizborne kampanje koju ta partija već odavno vodi, grubo vršeći pritisak na sve segmente vlast".

- SDS-u očigledno nema svrhe objašnjavati, pošto oni žele da upravljaju pravom i zakonom, sudovima i sudijama, po slobodnom uvjerenju, navela je Golićeva.

Dodaje da stavlja tačku na javnu polemiku o ovom pitanju "jer sa SDS-om ne vrijedi polemisati pošto elemetarno neznanje pokrivaju politikanstvom".

Golićeva je pozvala nadležne institucije da sprovedu neophodne radnje po ovoj krivičnoj prijavi, vjerujući da će raditi po zakonu, a ne po slobodnom uvjerenju, kako priželjkuje SDS.

(Nezavisne)  

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Novembar 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4