fbpx

1stasa

Predizbornim čarkama nema kraja. Mediji i društvene mreže “trube” o viber-prepisci između poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staše Košarca i novinara RTRS-a, kojem je Košarac nudio 100 KM za diskreditaciju poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Aleksandre Pandurević. Košarac tvrdi da je sve fotomontaža, a Pandurevićeva ga poziva da je tuži i dokaže suprotno.

Koškanjima i sukobima na relaciji SDS-SNSD nema kraja. U centru pažnje danas su parlamentarne kolege na nivou BiH Aleksandra Pandurević i Staša Košarac. Pandurevićeva je na tviter nalogu otkrila da su joj, kako je napisala, ''čestiti novinari RTRS-a poslali snimke viber-prepiski Košarca i novinara RTRS-a kojem je nudio 100 KM za njenu diskreditaciju''. 

Osim naređenih priloga o srpskom članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću, Košarac je nepoznatoj osobi naredio da "prođe informacija" o prodatoj šumi kod Tarčina, koja je bila u vlasništvu Aleksandre Pandurević, naglašavajući kako nije bitno da li je ta infromacija istina ili ne. Takva medijska priča bila bi dokaz da je SDA "valjala" Pandurevićevoj s obzirom na novac koji je dobila prilikom eksproprijacije:

Prenosimo taj dio viber-prepiske:

KOŠARAC: ''Ova kilu sminke je naplatila neku ostetu za sumu u Tarcinu dole. To treba forsirati. Bitno je samo da prodje informacija. Jebo to da li jeste ili nije''

NOVINAR: ''Ko Pandurevićka?''

KOŠARAC: ''Jeste. Kazi SDA joj valjala, koalicija''

NOVINAR: ''A gdje u Tarcinu? Imas li koga da zna gdje je ta suma i zemlja da slikamo i objavimo?''

KOŠARAC: ''Imam. Dogovoricemo sve veceras. Aj osmisli priu za pandurevicku imas 100 maraka. Veceras ce mo dogovoriti sve detaljno skim ces ici do te njene zemlje. I sutra da to objavimo''

NOVINAR: ''Dobro kralju, vidimo se oko 8 veceras''

KOŠARAC: ''Ok''.

Odmah je reagovala Srpska demokratska stranka, najoštrije osuđujući, „urednički posao“ Staše Košarca. U saopštenju se navodi da sramna prepiska Staše Košarca sa novinarom RTRS na najbolji način pokazuje ko i na koji način uređuje informativni program tzv. Javnog servisa kojeg plaćaju svi građani Republike Srpske. 

1stasa 1

''Naravno da nije riječ ni o kakvoj montaži. Da je riječ o montaži, gospodin Košarac bi podnio krivičnu prijavu protiv mene ili bilo koga iz SDS-a, dao svoj telefon na ekspertizu, na osnovu koje bi se utvrdilo da li su to ili nisu njegove poruke. Evo, ja ga pozivam da me tuži i da da svoj telefon na ekspertizu'', kazala je Pandurevićeva za BN televiziju.

Pandurević napominje da RTRS od jutros "gori" i da je nastala pometnja zbog ovoga što je otkriveno. 

Podsjećamo, nedavno se na društvenim mrežama pojavila i prepiska predsjednika bijeljinskog SNSD-a Nedeljka Ćorića i predsjednika Udruženja garde „Panteri“ iz Bijeljine Petra Cvijetinovića od koga Ćorić traži da napada ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića. 

Do izbora ima još pola godine, pa se može očekivati da će na vidjelo izaći još kojekakvih političkih podmetanja.

(BN televizija)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5