fbpx

4skupstina grada Banjaluka

U banjalučkoj kasi dogodine će biti  milion i po maraka manje. Tako kaže nacrt budžeta težak 129 miliona maraka, a prije forme prijedloga, proći će i javnu raspravu.

Gradonačelnik još ne bi o raspodjeli para, ali priznaje da postoje prioriteti poput sanacije zelenog mosta, saobraćajnica i nastavka radova na Crnom vrelu.

“U budžetu se ne vide pojedinačne investicije, vidi se okvir budžeta po pojedinim odjeljenima, to su tradicionalno najveći korisnici – Odjeljenje za komunalne poslove, Odjeljenje za saobraćaj, gdje su planirana značajna sredstva za infrastrukturu. Dio će ići iz budžeta, dio će ići iz eksternog finansiranja. Ali u samom budžetu nema iskazanih pojjedinačnih projekata”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Nabrajaju vladajući da su iz kase,  osim za plate, ove godine, milione dali i za infrastrukturu, privredu, stipendije, socijalno ugrožene i porodice poginulih boraca. Opozicija tvrdi da se moglo bolje i da iz godine u godinu, gledaju reprizu budžeta. Naročito im smeta brojka koja kaže da se 30 odsto sredstava troši na bruto plate zaposlenih.

“Ono što je osnovno, Banjalučanima i gradu Banjaluka trebaju investicije, trebaju mala preduzeća, srednja preduzeća, trebamo tu ekonomiju u realnom sektoru. Sve nam je bazirano na gradsku upravu”, rekao je  Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

“Sve to daje jednu sliku da će se taj budžet potrošiti na plate, na vraćanje kredita i na sudske presude, a novca za neka strateška rješavanja nekih pitanja neće biti”, komentarisao je Milenko Jaćimović, iz odborničkog kluba Sloboda.

Gradonačelnik tvrdi da dogodine neće biti reprize. Napominje da je grad u 2017. na leđima imao i toplanu koja je, kaže, odvukla mnogo para.

(ATV)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5