fbpx

3geodetska uprava

Nakon Pravobranilaštva zbog slučaja “Poljoprivredna škola” MUP je hapsio i u Geodetskoj upravi. Pomoćnik direktora Aleksandar Deurić i bivši šef Područne jedinice Banjaluka Dragan Grulović uhašeni su na radnom mjestu, a s njima i stručna saradnica Željka Milinković.

Kako ATV saznaje sumnja se da su počinili nezakonite radnje što je na kraju dovelo do otimanja gradskog građevinskog zemljišta.

Hapšenje dugogodišnjeg pomoćnika direktora Geodetske uprave Aleksandra Deurića, dovodi se u vezu sa slučajem Poljoprivredna škola. MUP Srpske je ranije u ovom predmetu uhapsio zamjenika pravobranioca Mirka Stojčinovića, a sumnja se da su nezakonitim radnjama načinili višemilionsku štetu gradu Banjaluka.

U MUP-u osim inicijala uhapšenih ne otkrivaju više detalja, a kako ATV saznaje osim “Poljoprivredne škole” uhašeni se dovode u vezu i sa slučajem “Građa” i “Grčka ulica”.

Advokat uhapšenog Grulovića kaže da nije iznenađen akcijom MUP-a ali najavljuje da će se klupko tek odmotati na sudu. “Pašće i veći od Grulovića” poručuje Jevto Janković, jer se tvrdi ništa bez saglasnosti nadležnih nije moglo raditi.

“Grulović Dragan je suviše mali da bi mogao da uradi ono što vi hoćete, a to je rep. Riba smrdi od glave, nikad nije smrdila od repa. A ovo je sada da hoće da se prikaže da riba smrdi od repa”, izjavio je Jefto Janković, advokat Dragana Grulovića.

Dragan Grulović do nedavno je bio šef Područne jedinice Banja Luka, a sa tog mjesta je suspendovan zbog pisama koje je slao gradonačelniku, premijerki i predsjeniku Republike, kao i zbog istupa u javnosti bez odobrenja direktora. Sve vrijeme je odbijao da preda dužnost.

O istrazi protiv njega i pomoćnika direktora Deurića ni u Geodetskoj upravi danas ne otkrivaju više detalja.

“U ovom trenutku ne možemo dati više detalja o jutrošnjem privođenju lica zaposlenih u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove. Ukoliko nadležni organi utvrde odgovornost pomenutih lica Republička uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove preduzeće protiv ovih lica zakonom predviđene mjere”, navodi Marijana Šarčević, portparol RUGIP-a.

Ovo nije prvi put da policija hapsi u Geodetskoj upravi zbog slučaja Poljoprivredna škola, jer je 3.jula ove godine uhapšen i pomoćnik direktora Mirko Stojčinović. On se tereti da je kao bivši zamjenik pravobranioca u više navrata propustio da podnese tužbe ili obavijesti grad o ishodu pojedinih sudskih sporova, čime je drugim licima omogućio sticanje protivpravne imovinske koristi, odnosno da gradsku svojinu upišu kao svoju.

(ATV) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Mart 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2