fbpx

Podnesi ostavku ili ćemo te smijeniti, Dušku Šnjegoti jasno je poručeno nakon sastanka lidera vladajuće koalicije. Milorad Dodik je glavnom revizoru dao crveno svjetlo i kaže da više nema popravnog.

4snjegota

Dodik je rad glavnog revizora nazvao političkom zloupotrebom.

“Imajući u vidu političku zloupotrebu glavne službe za reviziju i glavne revizije, koji pokušava da različitim tendencioznim informacijama dovede javnost u zabludu oko određenih činjenica, biće pokrenut postupak njegove smjene i smjene tog tima. Nema preispitivanja – biće smijenjen. Bolje bi mu bilo i ja ga pozivam da podnese ostavku, inače ćemo ga smjeniti”, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad.

Na pomen o ostavci, Duško Šnjegota za ATV kaže da ne želi na prvu da komentariše tako ozbiljno pitanje. Tokom dana, za pojedine medije ipak je rekao da ostaje pri svemu što je napisao u revizorskom izvještaju o stanju u budžetu Srspke – koji je naljutio, prvo ministra finansija, a zatim i kompletnu vladajuću koaliciju.

“Čitav koncept je dosta širok, ima različitih nivoa, ali u svakom slučaju radi se o uhodanim standardima koji se primjenjuju u čitavom svijetu”, naveo je Šnjegota.

To je napad na Republiku Srpsku, kao iz topa odgovaraju iz opozicije. Nemoj da podnosiš ostavku, poriučuju u glas glavnom revizoru. Branislav Borenović tvrdi da na sceni napad na jedinu, kako kaže, slobodnu instituciju koja nije pod uticajem vlasti u Srpskoj. I dok iz SDS-a stiže žestoka reakcija, NDP-ov Dragan Čavić nudi potez više.

“Ukoliko se to pojavi na dnevnom redu u Narodnoj skupštini, smjena gospodina Šnjegote, da napustimo parlament i da se u njega ne vraćamo do izbora. Ako ne bude jasnog odgovora naših partnera u opoziciji po ovom pitanju, jasno i otvoreno, uključujući i napuštanje NSRS, ukoliko se ovakve stvari stave na dnevni red. Mi više nećemo biti sastavni dio opozicije”, rekao je lider NDP-a Dragan Čavić.

“Ja sam spreman u tom Parlamentu, zajedno sa svim svojim kolegama, da se pobijem jer ovdje se izgleda neće stvari rješavati ako se dobro ne potučemo u Narodnoj skupštini pa ko bude jači, neka smijeni gospodina Šnjegotu. Da li se možete pobiti sa svima jer čini se da oni ipak imaju vladajuću većinu? – Ma ne bojimo se mi Milorada Dodika i njegovih pulena, koga da se bojimo? Ja ne vidim kako drugačije da zaustavimo eroziju koju čovjek pravi nego da se borimo u Parlamentu na svaki mogući način”, rekao je lider SDS-a Vukota Govedarica.

Nakon objave konsolidovanog izvještaja za korisnike budžeta u prošloj godini, ministar finansija je osuo paljbu protiv glavnog revizora, uz optužbe da ucjenjuje Vladu. Interesantno je da je Duško Šnjegota Tegeltijin bivši saradnik i da je u Glavnu službu došao kao pomoćnik ministra finansija.

A isto tako, baš ova skupštinska većina koja hoće da ga smijeni upravo je izglasala njegovo imenovanje na mjesto glavnog revizora.

(ATV)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Oktobar 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6