fbpx

Trostruki dobitnik Oskara Danijel Dej Luis, jedan od najznačajnijih glumaca svoje generacije, riješio je definitivno da napusti glumu da se penzioniše.

20170621101547 431460

Šezdesetogodišnji glumac koji je u karijeri dugoj četiri decenije najčešće igrao predsjednike i pisce čeka da njegova posljednja drama bude objavljena.

Luis nije saopštio razlog zbog kog je riješio da se povuče iz sveta glume. Ove vijesti potvrdila je i njegov portparol.

"Danijel Dej Luis više se neće baviti glumom. Veoma je zahvalan svim svojim saradnicima i publici svih ovih godina. Odluka je lične prirode, pa ni on ni njegovi predstavnici se neće oglašavati ovim povodim niti davati izjave“, saoštila je Lesi Dar.

Dej Luis je jedini glumac koji je ikada osvojio tri Oskara za glavnu ulogu. Nagradu je dobio za ulogu u filmu Stivena Spilberga "Linkoln“, dok se u ostvarenju Krsitija Brauna "Moja lijeva noga" pokazao kao pisac i umjetnik. Trećim Oskarom nagrađen je za ulogu u filmu "Biće krvi".

Dvije nominavije za Oskara imao je za film "Bande Njujorka“ i "U ime Oca“. Hvaljen je zbog svog djelovanja i svestranosti. Poznato je da ulogama prilazi suviše ozbiljno, pa se trudi da uđe u lik i mnogo prije samog snimanja.

Krajem devedesetih već se bio odrekao glume, ali je reditelj Martin Skorseze uspio da ga ubijedi da se vrati ponudivši mu ulogu u filmu "Bande Njujorka".

U braku sa Rebekom Miler ima troje djece.

(Business Insider)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU