fbpx

Vajola Dejvis postala je prva glumica nebelkinja koja je osvojila prestižnu američku televizijsku nagradu Emi kao najbolja glumica u dramskoj seriji.

ViolaD

Vajola Dejvis postala je prva glumica nebelkinja koja je osvojila prestižnu američku televizijsku nagradu Emi kao najbolja glumica u dramskoj seriji, dok je serija "Igra prestola" najveći pobednik na dodeli nagrada sinoć u Los Anđelesu, javile su svetske agencije. Prvi put u istoriji dodele nagrade Emi, najbolja glumica u dramskoj seriji je Afroamerikanka Vajola Dejvis za ulogu u dramskoj seriji "How to get away with murder".

"Jedina stvar koja deli crnkinje od ostalih žena jeste dobra prilika za glumu. Ne možemo da dobijemo Emi ako za nas nije napisana uloga", rekla je na dodeli nagrada Vajola Dejvis.

Nagradu za najboljeg glumca osvojio je Džon Ham za ulogu u seriji "Mad Men".

"Igra prestola" s 24 nominacija osvojila je 12 nagrada, među kojima za najbolju mušku sporednu ulogu koja je pripala Piteru Dinklejdžu.

Serija "Transparent", priča o transrodnom ocu, osvojila je dve nagrade, za najbolju režiju i najboljeg glumca u komičnoj seriji, koja je pripala Džefriju Tejmboru.

Tejmbor je rekao da nagradu posvećuje "transrodnoj zajednici koja je strpljiva i hrabra".

Politička satira "Veep" osvojila je nagradu za najbolju komičnu seriju.

"Igra prestola" i dokumentarni film o sajentologiji "Going Clear" osvojili su pre nekoliko nagradu "kreativni Emi" (Creative Emmys) koja se dodeljuje za tehničke inovacije u televizijskoj produkciji.

Nagrada Emi se smatra TV ekvivaletnu prestižnog filmskog Oskara.

Beta

 

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU