fbpx

BANJA LUKA - Peti međunarodni filmski festival o osobama sa invaliditetom biće održan od 16. do 18. septembra 2015. godine u Multimedijalnom centru Jevrejskog kulturnog centra "Arie Livne" u Banjaluci.

festivalfilm

Festival je revijalnog karaktera, a cilj mu je podizanje svijesti šire javnosti o osobama sa invaliditetom. Tema festivala je Samostalni život osoba sa invaliditetom.

Direktor festivala Ognjen Ranisavić kaže za MONDO da će ovogodišnji, peti po redu festival, biti najbolji do sada.

"Uspjeli smo da dobijemo filmove bukvalno sa svih strana svijeta, sa skoro svih kontinenata. Imamo filmove iz Izraela, Kambodže, Kine...

Uoči festivala izdejstvovali smo da nam se konkurs pojavi na nekim od vodećih svjetskim portala koji se bave dokumentarnim filmovima, a preko tih kanala dosta autora se javilo i odaziv je zaista bio super. Lično, ja sam prezadovoljan", kaže Ranisavić.

Ognjen Ranisavić (25) student je socijalnog rada na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjaluci i aktivan je član organizacija koje se bore za poboljšanje položaja osoba sa invalitetom. U slobodno vrijeme voli da igra tenis, svira bubnjeve i piše blog pod imenom KaCamCar.

"Prilikom prijave filmova na ovaj festival nije bilo ograničenja što se tiče forme i vrste, a jedini uslov je bio da se radi o filmovima koji se bave tematikom invalidnosti. Na festival dolaze i gosti iz Srbije i BiH", kaže Ranisavić.

Na festivalu će biti prikazano između 25 i 30 filmova, a projekcije su predviđene od 19 do 21 časa.

"Nakon projekcija druge i treće večeri imaćemo neke sadržaje iznenađenja i goste izneneđenja - da ne odajem mnogo, reći ću samo da će publiku zabavljati jedan komičar, i jedan muzički sastav", otkriva nam Ranisavić.

Konačan spisak filmova koji će biti prikazani na ovom festivalu biće poznat početkom naredne sedmice, a biće objavljen na službenoj facebook stranici festivala.

Organizator festivala je humanitarna organizacija "Partner" iz Banjaluke, uz finansijsku podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Izvor: mondo

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU