fbpx

Producent Majkl de Luka udružio se sa Joko Ono i scenaristom Entonijem Makartenom (Teorija o svemu) i sprema se da počne rad na drami o ljubavnoj priči Džona Lenona i Joko.

0845308f59affed808dcf66581e53eb1

Džon Lenon i Japanka Joko Ono upoznali su se krajem šezdesetih kada je ona bila još neafirmisana umjetnica, a on svjetska zvijezda. Njeno ime ostaće zauvijek vezano, u negativnom kontekstu, za raspad "Bitlsa" i početak Lenonove solo karijere.

Njih dvoje bili su provokativni zagovornici mira i protivnici rata u Vijetnamu. Nakon kratkog raskida, sredinom sedamdesetih, ponovo su postali nerazdvojni sve do Džonovog ubistva 1980. u Njujorku. Od tada je Joko čuvar njegove muzike i zaostavštine.

- Film će se fokusirati na zrele, važne teme ljubavi, hrabrosti i aktivizma u SAD, sa namjerom da insprišemo današnju omladinu da stvori jasnu viziju sveta kakvog želi i bori se za nju - kazao je De Luka. Ovaj producent poznat je po filmovima zasnovanim na istinitim pričama poput "Kapetana Filipsa", "Formule uspeha" (Moneyball) i "Društvene mreže".

Scenarista Entoni Makarten sada će dobiti još jedan poznat par za "seciranje", nakon što je nominovan za Oskara za film "Teorija o svemu" o Stivenu i Džejn Hoking. Makarten je nedavno napisao i scenarije za "Darkest Hour" o Vinstonu Čerčilu (Gari Oldman) i "Bohemian Rhapsody" o Frediju Merkjuriju (Rami Malek).

Izvor: 021.rs

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU