fbpx

Svjetska premijera ovog filma održana je 7. augusta 29015. godine na filmskom festivalu u Lokarnu, u Švicarskoj.

Jasmin Geljo 2

Jasmin Geljo

Nakon Lokarna, film će također biti prikazan i na Toronto Film Festivalu.

U filmu se mogu vidjeti i scene iz popularne predstave Audicija koja se prije rata prikazivala na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti. 

Čekaonica kombinuje biografske i dramske elemente, a bavi se dijasporom koja živi u Torontu. U filmu Jasmin planira da se vrati u Sarajevo, ali se boji da će, ako napusti Toronto, izgubiti svog sina Daniela.

Drljača je 2012 godine režirao film Krivina, koji je, izmedju ostalog, bio prikazan i na festivalima u Sarajevu  i Roterdamu.

Sinopsis filma: Jasmin, poznati sarajevski glumac iz popularne Audicije,  danas živi u Torontu sa svojom novom suprugom i sinom. Radi na gradilištu, ali usput ide i na audicije. Sanja da se vrati u Sarajevo i da nastavi da glumi u pozorištu. Kada dobije ulogu koja ga podsjeti na njegova ratna iskustva, Jasmin je prinuđen da se pomiri sa svojom svakodnevicom.

masa

 Maša Lizdek

U filmu Čekaonica glume Jasmin Geljo, Maša Lizdek, Filip Geljo, Ma-Anne Dionisio, Cynthia Ashperger, Željko Kecojević, Goran Slavković i drugi.

Impulsportal

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 30.8%
Ne - 69.2%

Ukupno glasova: 13
Glasanje u ovoj anketi je završeno
Da - 40%
Ne - 60%

Ukupno glasova: 5
Glasanje u ovoj anketi je završeno
Državni nivo - 28.6%
Entitetski nivo - 0%
Lokalni nivo - 0%
Građani - 7.1%
Sve od navedenog - 64.3%

Ukupno glasova: 14
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU