fbpx

Svjetska premijera ovog filma održana je 7. augusta 29015. godine na filmskom festivalu u Lokarnu, u Švicarskoj.

Jasmin Geljo 2

Jasmin Geljo

Nakon Lokarna, film će također biti prikazan i na Toronto Film Festivalu.

U filmu se mogu vidjeti i scene iz popularne predstave Audicija koja se prije rata prikazivala na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti. 

Čekaonica kombinuje biografske i dramske elemente, a bavi se dijasporom koja živi u Torontu. U filmu Jasmin planira da se vrati u Sarajevo, ali se boji da će, ako napusti Toronto, izgubiti svog sina Daniela.

Drljača je 2012 godine režirao film Krivina, koji je, izmedju ostalog, bio prikazan i na festivalima u Sarajevu  i Roterdamu.

Sinopsis filma: Jasmin, poznati sarajevski glumac iz popularne Audicije,  danas živi u Torontu sa svojom novom suprugom i sinom. Radi na gradilištu, ali usput ide i na audicije. Sanja da se vrati u Sarajevo i da nastavi da glumi u pozorištu. Kada dobije ulogu koja ga podsjeti na njegova ratna iskustva, Jasmin je prinuđen da se pomiri sa svojom svakodnevicom.

masa

 Maša Lizdek

U filmu Čekaonica glume Jasmin Geljo, Maša Lizdek, Filip Geljo, Ma-Anne Dionisio, Cynthia Ashperger, Željko Kecojević, Goran Slavković i drugi.

https://www.youtube.com/watch?v=p292V46Z0eQ

Impulsportal

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU