fbpx

Slavni španski reditelj završio snimanje jubilarnog, 20. filma, o bolnoj i burnoj prošlosti jedne žene.

almodovar

Jedan od najpoznatijih evropskih reditelja, Pedro Almodovar, pre nekoliko dana završio je snimanje svog jubilarnog, 20. filma, “Tišina”. Španski sineasta se ovim filmom vraća u svoj omiljeni “svet žena” koji je u prošlosti iznedrio remek-dela svetske kinematografije, poput “Žene na rubu nervnog sloma”, “Kika”, “Sve o mojoj majci”.

"Tišina” je drama o ženama u kojoj nema mnogo mesta za smeh, ali ima mnogo za patnju. To je priča o jednoj majci kojoj život prolazi u čekanju, o ženi sa brojnim problemima, ali i o mnogim drugim nesrećnicima - kazao je nedavno Almodovar.

Nagrađivani reditelj, poznat po svom “mrzovoljnom odnosu prema medijima”, nekolicini španskih novinara otkrio je da će njegov novi film iznenaditi mnoge.

Iako nisam želeo da moji junaci sve vreme budu u suzama, njihova patnja je ogromna i suze su neminovne.

Radnja filma se dešava od osamdesetih do danas, a u nadaleko čuveni “svet Almodovarovih žena” (u kojem se decenijama prepliće nekoliko glumica) prvi put su ušle dve dame, Adrijana Ugarte i Ema Suares. One će oživeti lik glavne junakinje Hulijete u mladosti i u poznom dobu.

"Tišina” je zamišljena kao niz putovanja u bolnu prošlost jedne žene. Na svakom putovanju Hulijeta iza sebe ostavlja neku dragu osobu, među njima i najvažniju od svih - svoju ćerku tinejdžerku - kaže reditelj i dodaje:

Tišina iz naslova odnosi se na majčino ćutanje na početku i ćerkino na kraju.

Glumica Ema Suares je svoju prvu saradnju sa Almodovarom opisala kao “veličanstveno iskustvo”.

Film govori o samoći i fatalnoj sudbini jedne žene, ali je to istovremeno i putovanje kroz “polja dubokog bola” - kazala je Suaresova i dodala: “Ponosna sam što je naša saradnja počela jednom ovako ozbiljnom ulogom.”

Slavni oskarovac nije želeo da licitira sa datumom premijere jubilarne “Tišine”. “Biće kad bude”, bio je njegov kratki komentar.

Izvor: večernje novosti

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU