fbpx

Quentin Tarantino

Foto: Chris Pizzello/Invision

Kventin Tarantino se sprema da predstavi svoj 10. filmski projekat, za koji je reditelj odavno rekao da će biti njegov posljednji dugometražni film. 

Autor filma „Pulp Fiction“ sprema se da pozove više potencijalnih „kupaca“ da pročitaju njegov najnoviji scenario u narednim danima, rekao je jedan izvor upoznat sa predstojećom aukcijom, piše Vanity Fair.

Dobitnik Oskara traži dogovor sličan onom koji je postigao za svoj posljednji film „Bilo jednom u Holivudu“, dodao je izvor. To podrazumijeva posvećenost prikazivanju u bioskopima i vlasništvo autorskih prava nad filmom (u slučaju Sony Pictures-a i „Bilo jednom“, ugovor je rekao da će se autorska prava za film vratiti Tarantinu nakon 20 godina), prenosi Danas.rs.

Proces čitanja scenarija je sličan ekstremnim mjerama bezbjednosti koje su preduzete oko filma „Bilo jednom“, gdje su rukovodioci studija morali da odlaze u kancelariju Tarantinovog agenta na Beverli Hilsu i čitaju stranice u konferencijskoj sali. Takvi protokoli su uspostavljeni nakon curenja značajnog dijela Tarantinovog scenarija za film „The Hateful Eight“ iz 2015.

Predstavnici Tarantina nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar.

Novi film, o čijem postojanju je prvi izvjestio THR, navodno se zove „The Movie Critic“. Drugi izvori su upozorili da je to radni naslov, a ne konačan.

Projekat ima glavnu žensku ulogu navodi se u izvještaju, i mogao bi da bude zasnovan na životu poznate filmske kritičarke Pauline Kael.

Oskarovac Tarantino je godinama govorio da će karijeru okončati kad je ona na vrhuncu, nakon svog desetog filma uvjeren da mnogi kredibilni reditelji gube sjaj kasnije u životu. Nije direktno rekao da ide u penziju.

Dok je promovisao svoju knjigu iz 2022. „Spekulacije o bioskopu“, Tarantino je otkrio planove za snimanje televizijske serije od osam epizoda. Međutim, tema, glumci ili distributer tek treba da budu najavljeni.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU