fbpx

Druge festivalske večeri 24. „Dana Zorana Radmilovića“ u Zaječaru publika je imala priliku da uživa u predstavi „Mrešćenje šarana“ Aleksandra Popovića, a u izvedbi Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke.

anja ilic dobitnik nagrade zoranov brk

Predstava čiju režiju potpisuje Egon Savin naišla je na oduševljenje publike, a u plejadi dobrih glumaca za laureata Zoranovog brka proglašena je Anja Ilić, za lik Mice.

-Velika mi je čast što sam dobila Zoranov brk. Svakom glumcu je velika čast da dobije ovo priznanje i ovu nagradu. Baš sam nekako srećna. Ne postoji glumac sa naših prostora koji ne poznaje Zoranov rad koji je zaista impresivan – rekla je glumica na dodeli priznanja za najboljeg glumca druge festivalske večeri.

Pored oduševljenja zbog nagrade koju je dobila, ova mlada glumica je oktkila i da u početku nije razumela scenario predstave u kojoj glumi.

684417 predstava mrescenje sarana 8 f

-Kada mi je Egon dodellio ovu ulogu bila sam veoma skeptična i imala sam veliki izazov pred sobom. Ali sam nekako zajedno sa njim uspela da se izborim i da je zavolim i da uživam igrajući je. Kada sam pročitala komad ništa mi nije bilo jasno, zbog vremenske distance, što je za mene bilo daleko i neshvatljivo da su se ti ljudi tako fanatično hvatali za tu politiku i ideologuju i njenu smenu – iskreno kaže mlada glumica.

Treće festivalske večeri na programu je još komad Aleksandra Popovića, „Bela kafa“, u izvedbi ansambla Narodnog pozorišta iz Beograda, a u režiji Milana Neškovića.

I. Popović, Blic

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU