fbpx

Već dugi niz godina, javnost nagađa tko se krije iza imena Banksy. Tko je slavni britanski crtač grafita nije sa sigurnošću poznato, a sada jedna teorija nagađa da bi to mogao biti Robert Del Naja, nama poznatiji kao 3D iz Massive Attacka.

20160902 130739 massive attack

Kako piše Daily Mail, novinar Craig Williams uočio je podudarnost i primijetio kako se u posljednjih 12 godina Banksyevi radovi najčešće pojave u onim gradovima u kojima Massive Attack imaju koncert, bilo netom prije ili netom poslije nastupa.

Kao primjer navodi gradove od Melbourna 2003. do nekoliko sjevernoameričkih gradova u 2010. godini. Nedugo nakon što su 2006. Massive Attack svirali u Hollywood Bowlu, u Los Angelesu je otvorena izložba Banksyevih radova, a 2013. Banksy je mjesec dana boravio u New Yorku i baš su u tom razdoblju ondje nastupali i Massive Attack.

Williams smatra da Banksy nije samo jedan čovjek već svojevrsni pokret koji predvodi ili u kojem je član i Del Naja.

Da bude još zanimljivije, Del Naja je u osamdesetima bio crtač grafita, a i smatra ga se pionirom pokreta šablonskih grafita u Britaniji, te kaže da je prijatelj s Banksyem. I uz to je slijep na boje: "U ono vrijeme morao sam označiti svoje limenke sprejeva jer ih nisam mogao razaznati. To je kao carevo novo ruho: (ljudi) mi govore da je odlično, a ja se pretvaram da je to ono što sam namjeravao".

Prema najsvježijoj teoriji, Banksy je 42-godišnji Britanac Robin Gunningham iz Bristola, rodnog grada Massive Attacka.

20160902 101915 banksy

muzika.hr

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU