fbpx

Jedna tajvanska kompanija da bi promovisala reciklažu, iskoristila je četiri miliona plastičnih flaša u boji kako bi napravila repliku poznate slike Vinsenta Van Goga, "Zvezdana noć"

Van Goghs painting made from bottles 6

Instalacija zauzima površinu od 53 hektara parka u predgrađu Kilunga, lučkog grada na severoistoku Tajvana, a napravljena je povodom 125 godina od smrti holandskog slikara.

"Naša zamisao je bila da stvorimo umetničko delo, tako što ćemo povezati ideju zaštite okoline pet ambalažom sa samom okolinom, na taj način svako može da upozna i drugu stranu recikliranja“, otkrio je Aisin Jeh u ime firme "Unison developing", koja je preduzela taj projekat.

Posetioci koji već nedeljama imaju priliku da vide recikliranu repliku Van Gogove slike kažu da je original, ipak, lepši.

362plasgog

Poznati slikar Van Gog je sliku Zvezdana noć naslikao 1889. godine, godinu dana pre svoje smrti.

U Tajvanu su prošle godine učenice jedne srednje škole pravile repliku Van Gogove slike Zvezdana noć nad Arlom, koristeći 30 hiljada čepova za flaše i to za rekordnih 50 minuta.

Pogledajte video kako je izgledalo postavljanje 4.000.000 plasitčnih flaša stvarajući Van Gogovu "Zvedzanu Noć" :

https://www.youtube.com/watch?v=VTxOmMGAiNY

Zanimljivosti

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU