fbpx

Eksperiment pred vama uvjerit će vas da je, zaista, sve stvar perspektive, kao i da ljude oko sebe često tretiramo prema njihovoj prošlosti ili nečemu što smo o njima samo načuli, a zapravo ih ne poznajemo.

Decoy

Šest profesionalnih fotografa i fotografkinja dobilo je zadatak da napravi portret istog čovjeka. Svako od njih čuo je različitu priču o svom modelu: on je milioner koji je bogatstvo zaradio vlastitim trudom, on je bivši zatvorenik, nekadašnji alkoholičar, ribar, vidovnjak, spasio je život nekome...

Rezultat eksperimenta je šest u potpunosti različitih portreta čovjeka kojem je svaki od fotografa pristupao s drugačijim predznanjem, pričajući s njim o drugim temama, tretirajući ga drugačije i na kraju, predstavljajući ga drugačije na svojoj fotografiji. Šest fotografija kao da prikazuje šest različitih osoba.

Pogledajte video koji nas, osim tajnama fotografskog zanata, uči važnim lekcijama u životu i pokazuje koliki teret pojedinac može snositi zbog etiketiranja.

(urbanmagazin)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 88.5%
Ne - 9.4%
Nije mi bitno - 1%

Ukupno glasova: 96
Glasanje u ovoj anketi je završeno
Da - 9.3%
Ne - 88.4%

Ukupno glasova: 43
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU