fbpx

Baletni spektakl Labuđe jezero u izvedbi plesnog ansambla Carskog ruskog baleta stiže u prvoj polovini naredne godine u Sarajevo!

maxresdefault

Najpoznatiji bijeli balet koji je komponovao P. I. Tchaikovsky, sarajevska publika će moći vidjeti na spektakularnoj sceni u sarajevskoj Zetri 4. marta. Balet će pratiti vrhunski razglas i rasvjeta uz velika projekciona platna i fenomenalnu scenografiju i kostimografiju.

Ruski carski balet se prije desetak godina predstavio sarajevskoj publici u istom prostoru, a za predstavu se tražila ulaznica više. Labuđe jezero je postavljeno i u tuzlanskom Mejdanu i zeničkoj Areni na, također, rasprodanim predstavama.

Carski ruski balet osnovali su 1994. godine Gediminas Taranda, solista Bolshoi teatra, dobitnik brojnih priznanja za plesače i za koreografiju te Nikolaj Anokshin, solista ansambla Igor Moiseev, a na inicijativu primabalerine Maye Plisetskaye, majke kraljice ruskog baleta te simbola Bolshoi teatra.

Plesni ansambl okuplja 40 umjetnika iz najboljih baletnih škola Rusije: Moskve, Sankt Peterburga i Perma. Djeluju pod mentorstvom uglednih baletnih učitelja, a njihovo stvaralaštvo temelji se na izvedbama klasičnih baletnih djela, ali i djela savremenih autora.

Plesni ansambl Carski ruski balet član je Europskog kulturnog centra u Moskvi pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta, a Gediminas Taranda je jedan od osnivača kulturnog centra.

Njihove predstave odlikuju virtuozan ples i prekrasni kostimi Bolshoi i Mariinsky teatra. Bogati repertoar, virtuozna plesna umijeća članova plesnog ansambla te gostovanja diljem svijeta svrstavaju ansambl u sam vrh svjetske baletne scene.

Uskoro više informacija o prodaji ulaznica za baletni spektakl koji će vas ostaviti bez daha!

https://www.youtube.com/watch?v=S-S_Rt1fx3M

(muzickazona)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU