fbpx

gorilaz na

Osmi studijski album, Gorillaz će objaviti 24. februara 2023. Kao uvertira u izdanje koje stiže, virtualni bend svojim je fanovima na slušanje dao singl „New Gold“. Singl uz Gorillaz potpisuju Tame Impala i Bootie Brown. Njihovo se zajedničko djelo moglo već ranije čuti kad su ga izveli na koncertu u Londonu. Prije same izvedbe, Damon Albarn izjavio je: “To je pomalo luda pjesma, da budem iskren s vama”. „New Gold“ drugi je singl s albuma, nasljednik pjesme „Cracker Island“.

Novi album Gorillaza nosit će ime prvog singla, „Cracker Island“. Uz datum izlaska i singla, poznata je lista pjesama i saradnje s novog albuma. U deset pjesama, Gorillaz je umetnuo mnoge saradnje među kojima su ona s Bad Bunnyjem, Thudercatom, Stevie Nicks i Beckom.

O novom albumu su progovorili i članovi benda. Gitarist Noodle rekao je: „’Cracker Island’ je zvuk promjene i refren kolektiva“, 2-D je o novom albumu izjavio: „Put do otoka Cracker nije lako pronaći jer je pod vodom”.

Bend je aktivan još od 1998., a svoje je posljednje izdanje objavio 2021. – EP „Meanwhile“. Njihov posljednji cijeli album izašao je tri godine prije, 2018., „The Now Now“. Bend je trenutno na turneji u Americi, a prije nego što su otišli na drugi kontinent, bend je održao nekoliko koncerata u Evropi.

Prošle godine, Gorillaz je proslavio 20. godišnjicu svojeg debitantskog albuma. “Gorillaz” je prodan u više od 24 miliona primjeraka, a trenutno još uvijek drži Guinnessov rekord za najuspješniji virtualni album.

Izvor: Muzika.hr

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU