fbpx

STllness 1

 ST!llness (foto: Promo)

ST!llness ovim singlom javljaju svima da nastavljaju gdje su stali prije nego je pandemija zaustavila svijet.

Sada već kultni rap/rock/reggae bend ST!llness, nakon duže diskografske i koncertne pauze, vraća se odličnim singlom “I dalje”. Svirački moćniji nego ikada, sa standardnim Yurijevim verbalnim slalomom u kojima ne štedi ni sebe ni druge i na prilično efektan način gura javnosti u lice blijedu sliku sadašnjosti, s vječnim optimizmom u budućnost, ST!llness ovim singlom javljaju svima da nastavljaju gdje su stali prije nego je pandemija zaustavila svijet.

„Sve ove godine smo naporno radili na našim materijalima i paralelno se bavili svojim životima običnih malih ljudi. Jedva čekamo podijeliti rezultate s ljudima koji nas sve ove godine prate i podržavaju kao i s onima koji će tek sad početi”, rekli su momci iz ST!llnessa.

Sve je počelo još 1998. kada su tada srednjoškolci Ivan Jurić Yuri i Papi Batina osnovali hip hop duo ST!llness i predstavili se svijetu singlom “fala”. Prvi album “Sve Što Znam O Životu Je… Odabrao Đelo Hadžiselimović”, objavljen je 2007. godine, drugi “Globalno Zatupljenje – Paket Za Preživljavanje” 2009. godine te “S.T.I.-.L.L.N.E.S.S.” 2012. godine.

Kroz sva tri albuma ST!llness se miješajući moćnu muziku i još moćnije verbalne rafale, prometnuo u jedan od rijetkih bendova koji glasno pronosi razmišljanja o društvenim kretanjima kao i introspektivne momente i emocije s kojima se može poistovjetiti svaki pojedinac. Osim sjajnih studijskih albuma, ST!llness se s Yurijem na mjestu frontmena, nameće kao jedna od najvećih regionalnih koncertnih atrakcija pa nastupaju doslovno na svim festivalima širom regije te kroz 25 godina bavljenja muzikom iza sebe ostavljaju preko 500 koncerata, od klupskih svirki do festivalskih nastupa ispred desetaka hiljada ljudi.

Novim singlom “I dalje” najavljuju i novi studijski album koji će izaći do kraja godine u izdanju diskografske kuće Mudri Brk, kao i nove koncerte širom Hrvatske i regije.

RRD

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU