fbpx

Kate Bush

Koliko je snažna uloga pop kulture, pogotovo filma i TV-a, potvrđuje činjenica da je Kate Bush, britanska zvijezda 80-ih, skoro četiri desetljeća kasnije dosegla svoj prvi Billboard broj jedan album s ''Hounds of Love'' iz 1985. godine. 

Naime, hit singl s tog albuma pojavio se u četvrtoj sezoni Netflixove serije ''Stranger Things'', saopštili su iz Dancing Beara.

Originalni glavni singl albuma, ''Running Up That Hill'', našao se u uvodnoj epizodi četvrte sezone serije i brzo je dosegao osmo mjesto na Billboardovoj ljestvici Top 100 Singles te treće mjesto na Billboard Global 200 kao rezultat. Sada je cijeli LP osvojio prvo mjesto u Billboardovim Top Alternative Albumima, četvrto mjesto u Top Rock Albumima i broj 28 na All Genre ljestvicama, skupivši 17.000 ekvivalentnih jedinica albuma u sedmici do 2. juna – što je porast od više od 2000% u usporedbi s potražnjom prije emitiranja serije Stranger Things. ''Hounds of Love'' ušao je na Billboard Top 40 kada je originalno objavljen u SAD-u. U Velikoj Britaniji - gdje je certificiran dvostruko platinasti - postao je drugi album broj jedan popularne pop pjevačice, donijevši joj tri nominacije za Brit Awards te milionski tiraž čime je postao njezin najprodavaniji album.

Ranije ove sedmice, Kate Bush je dala rijetku javnu izjavu na svojoj web stranici, izražavajući zadovoljstvo da je serija ''Stranger Things'' njezinoj kultnoj skladbi dali novi život.

“Kada su nam se obratili sa željom da upotrijebe 'Running Up That Hill', moglo se odmah reći da je uloženo puno pažnje u način na koji je pjesma korištena u kontekstu priče i jako mi se svidjela činjenica da je pjesma pozitivan totem za lik, Max. Zaista sam impresionirana ovom najnovijom serijom. To je epsko djelo - epizode su izuzetno dobro spojene sa sjajnim likovima i fantastičnim SFX-om. Vrlo je dirljivo što je pjesma tako toplo prihvaćena, pogotovo jer je pokreću mladi obožavatelji koji vole seriju. Zaista sam sretna što Duffer Brothers dobivaju tako pozitivne povratne reakcije za svoje posljednje djelo. Oni to zaslužuju.'', rekla je Kate Bush nakon što je objasnila da je sve prethodne sezone gledala sa svojom porodicom.

Impuls/SEEbiz

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU