fbpx

Darujte sebe trenutkom povlačenja u tišinu svakog dana, makar i na tren!

photo 1440557958969 404dc361d86f

Vratite se natrag u taj ključ povišene svijesti – utišavanje unutrašnjeg dijaloga – i znajte da je to vaša karta ka miru.

Možete jednostavno zatvoriti oči i povući se u unutrašnji Božanski prostor; i kao što pjesnik Robert Frost kaže: “Mi plešemo u krugovima i pretpostavljamo, ali Tajna sjedi u sredini i zna” (“We dance round in a ring and suppose, but the Secret sits in the middle and knows.”) Postoji Tajna unutar vas i možete je dosegnuti jedino putem tišine.

Usporite malo kroz kontemplativnu tišinu, odnosno, ne činite ništa! Cijenite svoje tijelo u tim trenucima kao i cijeli fizički svijet. Primijetite unutrašnje valove užitka dok ste u Tišini.

Razvijajte umijeće svjedočenja svojim mislima tako što ćete napraviti uzmak natrag i promatrati kako misli ulaze i izlaze iz vašeg uma. Samo promatranje tog procesa umiriti će vaš um u tišinu u kojoj možete iskusiti Boga. Postanite svjedokom, kultivirajte promatrača u sebi.

Budite u mirnoći, provedite malo vremena u tišini, meditirajte i ozbiljno poslušajte Boga! Rezultat će biti da ćete pronaći rješenje za bilo koji vaš problem, bilo da je riječ o odnosu sa ljudima, financije ili nešto treće – sve je unutar vas! Mir, tišina i samoća – svi dolaze iz razumijevanja da je jedini, istinski Božji glas – Tišina, i ako možete biti samo jedan trenutak mirni, prepustiti se toku tišine, otkriti ćete stanje blaženstva za koje niste ni slutili da je u vama.

Darujte sebi jedan trenutak tišine...

Wayne Dyer

Atma

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU