fbpx

Akademija je navela da poštuje Dylanovu odluku, ali da je neuobičajeno za dobitnika Nobelove nagrade da se ne pojavi na ceremoniji dodjele.

dylan bob ap main

Američki muzičar i pjesnik Bob Dylan neće prisustvovati ceremoniji dodjele Nobelove nagrade za književnost, zbog "drugih obaveza", saopštila je juče Švedska akademija, prenosi AFP.

Kako se navodi, Akademija je u utorak primila pismo od Boba Dylana, u kome je objasnio da je spriječen da dođe u Stockholm u decembru, na ceremoniju dodjele nagrada.

"Nadao sam se da ću lično primiti nagradu, ali, nažalost, spriječile su me druge obaveze. Osjećam se nevjerojatno počastvovan što mi je dodijeljena Nobelova nagrada", napisao je Dylan u pismu Akademiji.

Akademija je navela da poštuje odluku Boba Dylana, ali da je neuobičajeno za dobitnika Nobelove nagrade da se ne pojavi na ceremoniji dodjele.

Rok šest mjeseci

Nekoliko drugih ranijih dobitnika Nobelove nagrade iz raznih oblasti također nisu prisustvovali dodjeli iz različitih razloga - Doris Lessing je bila stara, Harold Pinter u bolnici, Elfriede Jelinek je imala socijalnu fobiju.

"Radujemo se nagradi Boba Dylana, ali on nagradu mora da primi u roku od šest mjeseci, počevši od 10. decembra. To je jedini zahtjev", navodi se u saopštenju Akademije.

Dylan je ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, a nagrada je trebalo da mu bude uručena 10. decembra na svečanoj ceremoniji.

Izvor: Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU