fbpx

00 Univerzalni WEB fin v003

Povodom najavljene druge sezone animiranog serijala, autori i producenti BBBB obići će šest gradova Bosne i Hercegovine u kojima će upriličiti promotivne događaje za fanove najpopularnijeg bosanskohercegovačkog crtanog. Iz Helem Nejse umjetničkog kolektiva i Fondacije “EKIPAˮ poručuju da će u okviru predstojeće turneje posjetiti Banja Luku, Zenicu, Tuzlu, Mostar, Bihać i Veliku Kladušu.  

Udruženi sa lokalnim umjetničkim i aktivističkim organizacijama i samostalnim kreativcima, organizirati će edukativne i kreativne radionice sa ciljem da “skontaju ideju za jednu od epizoda BBBB serijalaˮ, kako je objasnio Admir Čular, Čika Gagara, ispred autorskog team-a serijala. 

“Kada smo u februaru pozvali fanove BBBB serijala da kreiraju svog lika/avatara i nominuju ga/nju za ulogu u jednoj od epizoda predstojeće sezone, pokazali smo kako na kreativan način uključiti publiku u svijet BBBB fikcije. Taj nam se pristup dopao, a očigledno se dopao i publici, pa smo odlučili da taj eksperiment guramo dalje. U gradovima koje ćemo posjetiti, raja će imati priliku da zajedno sa nama “brejnstormaˮ ideju neke nove epizode BBBB serijala, da zajedno napišemo uvodnu scenu, da glumimo i snimimo likove...ˮ, dodao je Čika Gagara. 

Na radionicama u okviru predstojeće BBBB promo turneje, fanovi crtanog će imati priliku da sa scenaristima scenarija prođu kroz cjelokupan kreativni proces, nauče kako doći do ideje i iskuse kako se od ideje pravi materijal za dobru priču, upoznaje tehnike snimanja glasova i animacije.

Prijave za radionicu su otvorene na zvaničnom website-u www.bbbb.ba za svaki grad posebno. Broj mjesta je ograničen

Radionice se realizuju u sklopu projekta koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva a koji ima za cilj artikulirati i ojačati glasove mladih u javnoj areni kao i kritične rasprave o aktuelnim pitanjima unutar BiH.  

BBBB Showcase u Banjaluku stiže u srijedu, 11.05.2022. godine. Razgovor i rad sa autorima održaće se u prostorijama Smart Office-a Banja Luka, ulica Sime Šolaje 1a, u trajanju od 19 do 21h.

01 BanjaLuka InstagramStory

 

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU