fbpx

Benksi Kit Flint

Frontmen benda "Prodigy", Kit Flint, oduzeo je sebi život 4. marta. Mesec dana kasnije, počast jednom od najvoljenijih frontmena ikada, odao je i britanski umetnik Benksi.

Bend Prodigy objavio je na svom Twitter nalogu grafit koji je misteriozni umetnik Benski naslikao u njegovu čast. Na grafitu se vidi Kit Flint, prozor kuće iz kojeg liže vatra i natpis "I'm a...", nastavak znate - "Firestarter".

Prodigy je postao svetski popularan devedesetih godina prošlog veka i od andergraund rejv sastava za kratko vreme postao jedan od najvećih britanskih bendova. Nekoliko puta su gostovali u Srbiji i bezbroj puta govorili o svom "prvom velikom nastupu" upravo u našoj zemlji. Pre nekoliko godina, tokom poplava na Balkanu, Prodigy je na svom Twitteru pružio podršku Srbiji.

Kit Flint je bio jedan od najupečatljivijih izvođača - tetovaže, pirsinzi i "ludačke" frizure su bile njegov zaštitni znak, baš kao i energični nastupi na kojima je neumorno zabavljao fanove. Rođen je u Redbridžu, Istočnom Londonu, gde je kao klinac upoznao Lijama Hauleta s kojim će oformiti "Prodigy". Uporedo s nastupima, poslednjih godina je postao vlasnik paba u Eseksu, vlasnik i mendžer trkačkog tima "Traction Control".

 

 

 
Autor: Mondo

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU