fbpx

poziv na sranje

Organizatori nisu reagovali ni na upozorenje „struke“ da masovni skup u ovakvoj situaciji nosi preveliki rizik po dalji razvoj epidemiološke situacije.

Piše: Miljan Kovač

Veliki stranački skup SNSD-a pod nazivom „Živjeće Srpska“, trebao bi biti održan danas poslijepodne na Kozari, samo par dana nakon što je ministar zdravlja, kadar te partije, Alen Šeranić, internim dopisom skrivenim od javnosti upozorio na pogoršanje epidemiološke situacije.

Seranic upozorenje

Dopis koji je Šeranić potpisao 16. avgusta, upućen je svim domovima zdravlja u Republici Srpskoj, na način da javnost o istom nije informisana.

„Potrebno je da pripremite sve svoje raspoložive kapacitete (ljudske, prostorne, opremu) i uključite prevenciju širenje virusa SARS-CoV-2, zbrinjavanje i rješavanje pacijenata oboljelih od Covid- 19, zbog pogoršanja epidemiološke situacije“, piše između ostalog u Šeranićevom dopisu.

Iz SNSD-a je ranije najavljeno da se na Kozari očekuje okupljanja preko 15 hiljada njihovih pristalica, a autobusi za ovaj skup su organizovani iz svih krajeva Republike Srpske.

Organizatori nisu reagovali ni na upozorenje „struke“ da masovni skup u ovakvoj situaciji nosi preveliki rizik po dalji razvoj epidemiološke situacije.

Koliko je SNSD-u stalo do okupljanja što većeg broja svojih pristalica na jednom mjestu, svjedoče i brojni zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama koji tvrde da trpe pritiske i ucjene da se odazovu na današnje okupljanje vladajuće partije. Za život i zdravlje ljudi, uključujući i vlastite pristalice, očito u vladajućoj partiji ne mare.
O kakvom je licemjerju riječ govori i to što se na Kozari očekuje prisustvo, i ministra Šeranića.

impuls

 

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU