fbpx

Vrecosud

Tužilac Dalibor Vrećo nije se pojavio na za danas zakazanom glavnom pretresu pred Osnovnim sudom u Banjaluci, koji se vodi protiv krim-tehničara Policijske uprave Banjaluka, zbog čega je suđenje odgođeno.

Vrećo, je kako su naveli iz Tužilaštva zaražen Kovidom - 19, zbog čega nije u mogućnosti prisustvovati pretresu. U dopisu koji upućen sudu, navodi se i da je trenutno upražnjeno sedam radnih mjesta u banjalučkom Okružnom tužilaštvu, kao i da je dio tužilaca na godišnjem odmoru, zbog čega nisu u mogućnosti naći adekvatnu zamjenu za zaraženog tužioca Vreću.

Prije početka suđenje, ispred suda okupljeni aktivisti grupe “Pravda za Davida”, su poručili da je ovo suđenje apsurdno, upravo zato što tužbu zastupa Dalibor Vrećo, čije se ime dovodi u vezu sa zataškavanjem istrage o ubistvu Davida Dragičavića.

Kriminalističkim tehničarima Zoranu Bošnjaku i Mikici Marajancu se sudi zbog Bošnjaka zbog sumnje da su počinili krivično djelo spriječavanje dokazivanja, odnosno zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića koji je mogao i trebao da posluži kao dokaz u istrazi.
Iako je bio pozvan kao svjedok, ni inspektor Kojdić se nije danas pojavio u sudu.
Kako je saopštila postupajuća sudinica, Kojdić nije “valjano obaviješten”, jer mu poziv nije dostavljen na adresu na kojoj boravi, a koja se razlikuje od adrese koju ima sud.

Aktivisti “Pravde za Davida” su ukazali i na neshvatljivu situaciju da je iz optužnice izostavljen inspektor Siniša Kojdić, koji je u vrijeme istrage bio nadređen dvojici tehničara.

Prema navodima iz istrage, koje su ranije mediji objavili, Kojdić je taj koji je naložio da se donji veš, kao dokazni material, baci. I to propratio riječima: “J..š gaće, zna se da je im’o gaće”

Predmet koji se odnosi na ubistvo Davida Dragičevića, nedavno je preuzelo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.
Advokat porodice Dragičević, Ifet Feraget je tim povodom rekao da se uskoro može očekivati hapšenje 10 do 12 lica povezanih sa ovim zločinom.

 

Impuls

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU