fbpx

Kodinhi je maleno selo u Malappuramu u Indiji koje je prije par godina privuklo svjetsku pažnju po jako velikom broju blizanaca.

Kodinhi

Kodinhi je maleno selo u Malappuramu u Indiji koje je prije par godina privuklo svjetsku pažnju po jako velikom broju blizanaca. U prosjeku, u ovom selu se rodi gotovo šest puta više blizanaca nego bilo gdje drugo u svijetu, pa je tako 2008. godine selo koje ima oko 2.000 porodica imalo oko 250 setova blizanaca, iako lokalni doktori tvrde da je ovaj broj veći (ca 300-350) jer ovdje svi rođeni nisu registrovani.

Doktor Krishnan Sribiju, koji proučava ovaj fenomen, kaže da je sve započelo prije 3 generacije, a brojevi svake godine rastu eksponencijalno. Još jedna zanimljiva činjenica je ta da žene iz Kodinhija imaju iznimno visoke šanse da rode blizance čak i kada napuste selo.

Kodinhi 1

“Bez pristupa opremi za analizu ne mogu sa sigurnošću reći šta je razlog za veliki broj blizanaca, ali vjerujem da ima veze sa ishranom seljana”, kaže Doktor Krishnan. “Ako je to slučaj, onda možda ono što uzrokuje ovu iznimnu razinu blizanca može pomoći i neplodnim parovima.” Zbog načina života u selu, Doktor Krishnan je odbacio genetske faktore kao uzrok, kao i to da bi uzrok mogao biti neki ‘nepoznati štetni sastojak’, jer se svi blizanci rađaju potpuno zdravi, bez ikakvih deformacija.

Kodinhi 2

Kodinhi 3

Kodinhi 4

Kodinhi 5

Izvor: pixelizam

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU