fbpx

DODIK

Kao neko ko je, možda, najzaslužniji što je hiljade mladih Srba otišlo a hiljade uči njemački jezik sa nadom u odlazak u Njemačku, Dodik bi, kada bi ponekad razmišljao prije nego što progovori, trebao biti posljednji koji govori o agentima njemačkih interesa.

piše: Vladimir Kovačević

Dok Njemačka država deceniju zadovoljno trlja ruke jer besplatno dobija hiljade školovanih kadrova u čije školovanje je Republika Srpska uložila novac a čije znanje i rad će da iskoristi Njemačka, Milorad Dodik optužuje druge da su agenti njemačkih službi.

Ništa novo od Milorada Dodika koji je danas Tanju Topić analitičarku iz Banjaluke nazvao kvislingom i agentom njemačkog BND-a.

Bez obzira što u Dodikove teorije mogu da vjeruju samo još oni najzagriženiji i najneobrazovaniji članovi SNSD-a njegovo etiketiranje onih koji sa pravom kritikuju rezultate njegove vladavine pored nagona za povraćanjem i dalje je opasno a na to niko od zvaničnih institucija ne reaguje.

Dodik je rekao da svako u njegovom kraju zna ko je Tanja Topić “jer je ona iz njegovog kraja”. Dodik nije rekao da svako zna i ko je Milorad Dodik. Ne samo u njegovom kraju. Dodik nije rekao da je on došao na vlast uz pomoć ko zna kojih stranih agencija uz lov američkim  helikopterima na poslanike kako bi se obezbijedila potrebna većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nije rekao kako se divio američkim nosačima aviona u društvu sa “velikim prijateljem” Srba, Medlin Olbrajt. Dodik to nije rekao jer je Dodik sada, dvadesetak godina kasnije i ko zna koliko miliona više, patriota. Dok su oni koji su ratovali postali najobičniji kurvini sinovi. Ukoliko nisu prodali vjeru za večeru tom istom Miloradu.

Miloradu Dodiku, na kraju krajeva i nije zamjeriti. On je navikao da plaši, ucjenjuje i kupuje. Neki koje je nekada vrijeđao i nazivao agentima različitih sila sada mu pokorno služe na njegovim privatnim televizijama. Neki koji su ga prije petnaestak godina kritikovali zbog trošenja narodnog novca sada su se prodali za njegove pare. I za takve narod u našem kraju ima naziv. Ali ih niko od nas kojima se takvi gade nije nazvao agentima bilo koje države, niti pomagačima uništenja srpskog naroda u BiH. Oni su odabrali stranu i to je njihovo pravo. Sa svojim izborom će se suočiti kada najveći Agent na ovim prostorima, njihov gazda, postane prošlost.

P.S. Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, na twiteru je komentarisala hapšenje poslanika Nebojše Vukanovića. Ona je napisala da ne bi trebalo da bude normalno da svako može da prilazi ljudima da ih snima, vrijeđa, pljuje i slično. Možda je Gorica Dodik u pravu.

Jedno je, međutim, sigurno tačno. Da je narod počeo da pljuje, vrijeđa i psuje prije dvadeset godina možda mu se ne bi desio Milorad Dodik.

GERILA info

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU