fbpx

IMG 65f63b2b48d85c75f89269fd085a161c V

gradnja šestodjelne isklopive žičare je u toku, foto Gerila info

Po ugovoru koji je vrijedan gotovo 17 miliona maraka šestosjedna isklopiva žičara trebalo je da bude spremna za prevoz turista u Olimpijskom centru Jahorina. Sredinom februara O.C. Jahorina je sa konzorcijumom na čelu sa italijanskom kompanijom Leitner kao najboljim ponuđačem sklopio ugovor koji je podrazumjevao da sav posao bude gotov za devet dana. Rok isporuke posla nosio je velikih 40 odsto u ocjenjivanju ponude.

Ponuda konzorcijuma na čelu sa Leitnerom a u čijem sastavu su još četiri domaće komapnije koje od ranije na različite načine sarađuju sa Olimpijskim centrom Jahorina ocjenjena je kao jedina prihvatljiva ponuda a ugovor je potpisan bez obzira na to što su u momentu potpisivanja ugovora na snazi bile dvije žalbe, kompanija koje su se žalile na proces javne nabavke i nemogućnost adekvatnog i pravovremenog preuzimanja tenderske dokumentacije sa portala javnih nabavki. Olimpijski Centar Jahorina, tvrde izvori Gerila info, nije zbog žalbi obustavio postupak dodjele posla dok proces ne bude okončan u Kancelariji za razmatranje žalbe Bosne i Hercegovine.

IMG 99e76b870a1b0b35d2f13e78d2273044 V

I pored toga što su žalbe, na kraju, usvojene Olimpijski centar Jahorina nije poništio postupak javne nabavke već je, nečekajući rješenje Kancelarije za razmatranje žalbi po žalbama, još u februaru potpisao ugovor sa konzorcijumom koji je pobijedio na tenderu protiv kojeg su izjavljene žalbe. U Olimpijskom centru tvrde da je postupak javne nabavke urađen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Nisu odgovorili kada će biti završen posao nabavke i ugradnje šestosjedne isklopive žičare.

“Nabavka nove isklopive šestosedne žičare Rajska Dolina po sistemu ključ u ruke je u potpunosti sprovedena u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BIH, u otvorenom postupku. S obzirom da je bilo dve ispravne ponude, najpovoljnija ponuda je iznosila 16.978.080,00 KM, koja je i prihvaćena. Kao što je navedeno postupak je u potpunosti sproveden po ZJN, na sve akte je odgovoreno u skladu sa rokovima i Zakonom. Nadamo se ćete pokazati interovanje i za naše druge projekte, s obzirom da će Jahroina za predstojeću zimsku sezonu zasijati punim sjajem, a ovim putem Vas i pozivamo da u toku zime snimite reportažu i doživite Jahorinu na najlepši način”, odgovorili su nam iz Olimpijskog centra Jahorina.

Iz ovog centra, međutim, nisu, za sada, odgovorili na zahtjev da pojasne zašto je postupak dodjele ugovora sproveden nečekajući na rješenje po žalbama koje su predate Kancelariji za razmatranje žalbi kao i zašto postupak nije poništen nakon usvajanja žalbe.

Gerila info saznaje da će zbog čitavog procesa predmetne javne nabavke biti podnesene krivične prijave Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Iz Kancelarije za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine nisu, za sada, odgovorili na pitanja u vezi sa predmetnim tenderom i žalbama na uslove tendera. Pitali smo ih zašto nisu naredili poništavanje kompletnog postupka i da li imaju informacije da je Ugovorni organ i pored izjavljenih žalbi prije okončanja žalbenog procesa potpisao ugovor o nabavci sa ponuđačem koji je pobijedio na tenderu. Odgovore ćemo objaviti kada i ukoliko ih dobijemo.

GERILA info

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU