fbpx

Zid oko zgrade u Istočnom Sarajevu

1zid

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da zid od 2,5 metra oko svog, odnosno sjedišta člana Predsjednštva BiH iz RS u Istočnom Sarajevu, diže iz bezbjedonosnih razloga jer tamo namjerava da obavlja sastanke sa ambasadorima i stranim državnicima.

Portal CAPITAL objavio je danas da „Dodik podiže zid od 2,5 metra oko svog sjedišta u Istočnom Sarajevu!“, odnosno da je  Vlada Srpske raspisala tender za izradu „zaštitne barijere oko VIP dijela Poslovnog objekta Vlade RS u Istočnom Sarajevu“.

Dodik je danas na konferenciji za medije rekao da je bio propust projektanta što oko objekta u Istočnom Sarajevu nije napravljeno dodatno obezbjeđenje, ističući da je objekat na magistralnom putu i da su „bezbjednjaci i oni koji se bave tim pitanjima smatrali da je neophodno da objekat bude obezbjeđen“.

„To je u redu, išao ja tamo ili ne išao, bio ili ne bio. To je bilo raspisano prije, prošle sedmice se nije znalo da će Milorad Dodik tamo ići, mada sam ja bio ubjeđen da hoću, ali ako to objektivno posmatramo, to je iz čisto bezbjednosnih razloga. Tamo dolaze visoki gosti, tamo će dolaziti važni ljudi iz političkog života, sve moje sastanke na personalnom nivou, sa ambasadorima i stranim državnicima prenijeću tu i potrebno je da se to obezbijedi. Ne vidim nikakav problem u tom pogledu“, istakao je Dodik.

Zid, koji će biti završen do kraja godine, podiže se iz „bezbjednosnih razloga“, a na njemu će biti iscrtani zastava i grb Republike Srpske.

Objekat Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu i najavljeno buduće sjedište novoizabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika biće uskoro ograđeno sa 2,5 metra visokim i 100 metara dugim zidom, otkriva portal CAPITAL.

Zid, koji će biti završen do kraja godine, podiže se iz „bezbjednosnih razloga“, a na njemu će biti iscrtani zastava i grb Republike Srpske.

Vlada Srpske raspisala je već prošle sedmice tender za izradu „zaštitne barijere oko VIP dijela Poslovnog objekta Vlade RS u Istočnom Sarajevu“.

Procijenjena vrijednost ugradnje ograda, prečki i sigurnosne opreme je 49.900 KM bez PDV-a, odnosno 58.383 KM sa PDV-om.

Radovi obuhvataju postavku stubova, metalnih lajsni, ravnih ploča, izradu grba i natpisa na dijelove barijere, bojenje u bojama zastave RS.

(Capital)