fbpx

Žestoka svađa na Anketnom odboru

2aketni odbor

Na sjednici Anketnog odbora NSRS, koja je u toku, došlo je do sukoba ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača i pojedinih članova odbora nakon što je riječ preuzeo bivši inspektor Borislav Radovanović.

Radovanović, koji je bivši kriminalistički inspektor i član grupe “Pravda za Davida” je rekao da je Lukač ustvrdio kako on iznosi neke neistine u vezi sa slučajem Davida Dragičevića, na šta je dobio odgovor:

– Gospodo morate da znate da se u Anketnom odboru nalazi lice protiv koga je podignuta optužnica za pokušaj ubistva i sad moli medije da to ne iznose – rekao je Lukač misleći na Radovanovića, a radi se o pokušaju ubistva načelnika PU Prijedor Dalibora Ivanića.

Tu je došlo do burne rasprave između njih dvojice, ko je kome sudija.

Lukač je tada rekao:

– Uključili ste u odbor čovjeka protiv koga je podignuta optužnica za pokušaj ubistva. Zar da je odgovoram na pitanja čovjeka protiv koga se vodi postupak? Angažovali ste čovjeka koji je bio na psihijatrijskom liječenju – rekao je Lukač na šta ga je Borenović prekinuo riječima: “Isključite ministra”.

Borenović mu je onda objasnio da je jednoglasno donesena odluka da Radovanović bude član odbora, na šta je Lukač rekao da je Borenović zloupotrijebio skupštinu kako bi u rad Anketnog odbora uključio čovjeka protiv koga se vodi postupak.

– Ja neću da odgovaram na pitanja čovjeka… – rekao je Lukač a onda je Borenović zatražio pauzu.

Radovanović je onda glasno rekao da Lukač pravi cirkus jer zna kakva mu pitanja slijede, na šta je Lukač odgovorio da moli medije da se ovo ne objavljuje: “Radi se o čovjeku koji je liječen psihijatrijski”. Lukač je dalje rekao da Radovanović ima sudsku zabranu i da ne smije da priđe Daliboru Ivaniću na 100 metara.

Nakon pauze, rad Anketnog odbora je nastavljen Borenovićevim riječima da se bespotrebno ušlo u neku raspravu.

– Ministre, odluka NS RS je objavljena u Službenom glasniku, to nije moja odluka, već Parlamenta. Nije primjereno i dobro da vi kao ministar reagujete na takav način. Bez obzira što ja nisam glasao za ovo, ja poštujem odluke većine poslanika u NSRS. Molim vas da ovu tačku dnevnog reda završimo sa nekoliko kratkih pitanja i da pokušamo sačuvati legitimitet NSRS – rekao je Borenović.

Lukač je onda tražio riječ i rekao da je sve razumio i složio se sa tim.

– Ja sam došao da odgovorim na sva vaša pitanja. Ali Skupština vam nije rekla da u odbor uključite druga lica. Ne možete od mene, kao ministra, očekivati da odgovaram na pitanja čovjeka koji je pokušao da ubije našeg načelnika PU Prijedor Dalibora Ivanića u njegovoj kancelariji. Imate gospođu i ja ću odgovarati na njena pitanja i tražim da se Radovanović izuzme iz ovog Anketnog odbora – rekao je Lukač.

(Srpskakafe)