fbpx

Željko Vulić proglašem krivim – 90 dana zatvora!

 DSCN0300

"Pokošen sam presudom, žaliću se. Policajci nisu smjeli biti na mom posjedu!"

Autor: Impuls

Na danjašnjem izricanju presude, Željko Vulić je proglašem krivim na osnovu člana 299. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske što je dana 26. jula 2013. godine oko 9 časova u Banjoj Luci u ulici Svetozara Markovića br. 3., spriječio oštećne Trifković Slavišu komandira Jedinice za podrušku CJB Banja Luka i policajca Čergić Danijela da obave službenu radnju, čime je izvršio krivično djelo sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje. Sud smatra da su Trifković Slaviši nanesene teške tjelesne povrede, a Čergić Danijelu tjelesne povrede.

DSCN0304

Imajući u vidu vještačenje vještaka psihijatrijske struke koji je utvrdio da je Željko Vulić tokom ovog događaja bio bitno smanjeno uračunljiv, sud je izrekao blažu kaznu u trajanju od tri mjeseca.

Obzirom da se radi o prvostepenoj presudi na istu obje strane mogu uložiti žalbu Okružnom sudu u Banjoj Luci nakon čije odluke će presuda postati konačna.

DSCN0306

Pravna zastupnica Željka Vulića, Mirna Delalić, izjavila je za Impuls da će uložiti žalbu na ovu presudu, a Željko Vulić je izjavio da ga je presuda pokosila, pogotovo što sud nije uzeo u obzir presude vezane za imovinsko pravni status njegovog posjeda na kojem se incident desio. Vulić smatra da te presude dokazuju da policija nije smjela uopšte biti na njegovom posjedu.

presuda

presuda 1