fbpx

Žalba na presudu Željku Vuliću (VIDEO)

2zeljo zalba

Pred apelacionim vijećem banjalučkog Okružnog suda održano je ročište po žalbi na prvostepenu presudu Željku Vuliću iz Banjaluke. Vulić je osuđen na tri mjeseca zatvora i 400 maraka novčane kazne zbog nanošenja tjelesnih povreda policajcima MUP-a Republike Srpske 2013. godine. 

Prilikom donošenja prvostepene presude, došlo je do pogrešnog utvrđivanja činjeničnog stanja i do povrede prava na pravično suđenje, tvrdi odbrana Željka Vulića.

„S obzirom na to da je gospodin Vulić doveden sa Psihijatrijske klinike, a i sam se izjasnio da nije sposoban da sam pruži svoju odbranu, nakon toga Tužilaštvo ga više nije zvalo. Mi smatramo da je to povreda prava na pravično suđenje“, izjavila je Mirna Delalić, advokat Željka Vulića.

Odbrana tvrdi da nije bilo osnova za asistenciju MUP-a, jer je zahtjev podnio pogrešan organ. Osim odbrane, na presudu Osnovnog suda se žali i Okružno tužilaštvo, tražeći oštriju kaznu. Željko Vulić očekuje da će ga Okružni sud osloboditi prvostepene kazne.

„Mnogo ljudi mi je reklo da to nije velika kazna, međutim za mene je to ogromna kazna. Prvo što nisam kriv, a drugo što sam doveden u situaciju da branim svoju golu egzistenciju“, objašnjava Željko Vulić.

Vulić je prvostepeno osuđen zbog nanošenja teške i lake povrede policajcima, kada su pripadnici MUP-a Republike Srpske asistirali tokom izgradnje pristupnog puta za zgradu koju je pored Vulićeve kuće izgradio presuđeni kriminalac Mile Radišić.

Presuda Žalbenog vijeća će biti donesena na zatvorenoj sjednici, a stranama u postupku će biti uručena poštom narednih dana.

(BN televizija)