fbpx

Vlasti bile nijeme, privrednici se udružili i obnovili školu

Vlasti bile nijeme, privrednici se udružili i obnovili školu

Foto: JU Mješovita srednja škola Tešanj 

Tešanjski privrednici su pokazali veliku humanost, empatiju i solidarnost u realizaciji projekta „Jedan privrednik, jedna učionica“.

Naime, Mješovita srednja škola Tešanj se već duži niz godina svakodnevno susreće s problemima koje uzrokuje dotrajala stolarija u učionicama.

Već godinama pišu projekte i molbe kako bi im nadležne institucije promijenile stolariju, ali bezuspješno – nedostaju finansijska sredstva. Nisu pomogle ni činjenice da su jedna od najvećih škola u Zeničko-dobojskom kantonu u koju se svake školske godine upiše po 12 novih odjeljenja učenika, koji se obrazuju za različita zanimanja. Trenutno se u ovoj školi obrazuje 886 učenika.

Shodno teškoj situaciji u kojoj se nalaze, Školski odbor je donio odluku da pokrenemo proces izmjene stolarije uz pomoć tešanjskih privrednika.

– Tešanjski privrednici su po ko zna koji put pokazali veliku humanost, empatiju i solidarnost, rado su se odazvali i podržali naš projekat „Jedan privrednik, jedna učionica“. Osim donirane stolarije privrednici će platiti i ugradnju iste. Trenutno ne postoje riječi kojima bismo opisali sreću i zadovoljstvo što će naši učenici u narednom periodu imati prvenstveno sigurniji, a potom ljepši i ugodniji boravak u školskim klupamanaveli su iz škole.

Od srca su se zavalili privrednicima u ime svih učenika i uposlenika Mješovite srednje škole Tešanj.

U nastavku slijedi spisak tešanjskih firmi koje su učestvovale u realizaciji projekta “Jedan privrednik , jedna učionica”:

Adi – Mark d.o.o
Aluplastic Systems d.o.o
Obnova d.o.o
Star- S d.o.o
Belif d.o.o
DeA Company
Nekretnine Star- S d.o.o
HM Plast
A-M Fensterbau und
Montage
Adenal Plast
Inter d.o.o
TAG d.o.o
Danial S d.o.o
AB d.o.o
Steel Company d.o.o
Alba Plast
Roše Metaling
R Max d.o.o
Žito promet d.o.o
Fenestra technik
GMC
Secom
Sajo Plast
Nova Plast