fbpx

Vlasnik hotela "Jablanica" optužen za premlaćivanje radnice

Vlasnik hotela "Jablanica" optužen za premlaćivanje radnice

Foto: Facebook

Opštinski sud u Konjicu potvrdio je optužnicu protiv Amira Džafića (44) iz Jablanice, vlasnika istoimenog hotela, koja ga tereti da je premlatio radnicu Enisu Klepo (28). Optužnicu je nakon sprovedene i okončane istrage podiglo Kantonalno tužilaštvo HNK, Područno tužilaštvo Konjic.

U optužnici se navodi da je Džafić 1. avgusta oko 21.30 sati došao u hol hotela, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila Klepo, i to nakon kraće prepirke Enise sa direktoricom hotela I.Dž., inače Džafićevom suprugom, oko isplate plate, davanja otkaza i drugih problema.

On je, ističe se, stigao na poziv supruge. Kako ga terete, odmah je krenuo ka Enisi tjerajući je iz objekta, pa ju je rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući je šakom po glavi, licu i očima.

U tome ga je, dodaje se, pokušala spriječiti radnica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo.

"Potom je nastavio udarati i gurati Enisu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je ona sjela na stepenice, a potom i napustila hotel", ističe se u optužnici.

Nakon toga je, dodaje se, otišla u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar, gdje je i hospitalizovana i gdje su joj konstatovane teške povrede u vidu otoka i krvnog podliva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prelom lijeve očne šupljine bez pomaka.

Opštinski sud u Konjicu zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivici za 27. oktobar.

Iz Tužilaštva tvrde da je, po odluci glavnog tužioca, ovaj predmet imao prioritet u radu Tužilaštva. Kako dodaju, saslušani su svjedoci, ispitan osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, sprovedeno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje video zapisa sa lica mjesta.

Nezavisne