fbpx

Trebinje - Paprena taksa za svadbeno veselje

Ko dobije na mostu izgubiće na ćupriji, tako bi se najkraće mogla opisati priča oko stimulacije trebinjskih bračnih parova.

1vjencanje

Samo dva dana nakon što su se pohvalili da će nagrađivati mladence, trebinjske vlasti su donijele odluku da se organizovanje svadbi plaća 500 maraka. Opozicija kaže da gradska vlast više ne bira načine za punjenje budžeta.

“Sa jedne strane hvalite se da stimulišete sklapanje brakova a sa druge strane uvodite taksu od 500 maraka koja će direktno pogoditi te iste bračne parove prilikom dolaska u svadbeni salon jer sam siguran da će vlasnici svadbenih salona direktno fakturisati tu taksu mladim bračnim parovima”, rekao je odbornik PDP-a Zoran Anđušić.

Vlasnici trebinjskih svadbenih salona ljuti, kažu da će od sada njihove usluge biti dosta skuplje. Već za ponedjeljak su dogovorili sastanak sa gradonačelnikom. A zbog novih odluka pobunili su se i takstisti pa su se danas svi sjatili u gradskoj upravi.

Osim obaveznih taksimetara najviše negoduju zbog mogućnosti osnivanja novog taksi prevoza. Poslije jednočasovnog zasjedanja prvi je izašao Luka Petrović, kamere je vješto izbjegao.

– Gradonačelniče, možete li prokomentarisati ovo?
– Ma sve je uredu, rekao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

A da li je uredu ili nije ni taksisti nisu željeli da kažu. Odluka o novim taksama na području grada Trebinja usvojena je na posljednjem zasjedanju.

Puna dva dana pokušavali smo dobiti izjavu i od načelnice Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Janje Ćapin, nismo uspjeli. Isto kao i gradonačelnik vješto je izbjegla odgovore pred našom kamerom.

Prema novoj odluci organizovanje koncerata u Trebinju koštaće takođe 500 maraka. Najviše su nadrljali vlasnici kladionica koji će komunalne takse plaćati umjesto dosadašnjih 2.000 čak 5.000 maraka.

 

(ATV)