fbpx

Tramp poručuje: Biće razarajuće

SAD su „potpuno spremne“ na vojnu opciju rješenja situacije na Korejskom poluostrvu, koja će biti razarajuća za Sjevernu Koreju, saopštio je američki predsjednik Donald Tramp na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsjednikom Vlade Španije Marijanom Rahojem u Bijeloj kući.

5poruka

Tramp je izjavio da je vojna opcija rješenja konflikta u Sjevernoj Koreji kao i prije moguća, ali da nije poželjna, jer bi bila razarajuća.

„Mi smo potpuno spremni za drugu opciju, koju ne želimo. Međutim, ako napravimo izbor u korist ove opcije, on će biti razarajući za Sjevernu Koreju. Ona se zove vojna opcija. Ako budemo morali da je iskoristimo, uradićemo to“, rekao je Tramp.

On je naglasio da je situacija sa Sjevernom Korejom mogla biti riješena jednostavnije prije nekoliko godina.

„Prethodna administracija mi je ostavila taj nered i ja ću ga rešiti“, dodao je Tramp.    

Predsjednik SAD je izrazio nadu da će države-članice EU slijediti američku politiku i uvesti sankcije venecuelanskim vlastima. On je dodao da narod Venecuele „trpi glad, siromaštvo i opasnu političku nestabilnost pod represivnim socijalističkim režimom Madura“.    

Ranije je Ministarstvo finansija SAD objavilo da uvodi sankcije protiv osam banaka Sjeverne Koreje i 26 lica koje ih predstavljaju u različitim državama. 

Sankcije su uvedene zbog sjevernokorejskog rada na raketnom i nuklearnom programu, čime krše sankcije SB UN.

Izvor: Sputnjik