fbpx

Stevandić osumnjičen za ubistvo: "Ja i pokojni Šušnica smo bili na istoj strani, i na mene je pucano...!"

sa nenad stevandic clf 060218.Still002

Potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić potvrdio je za N1 da mu je poznato da je protiv njega podnesena krivična prijava zbog ubistva Miodraga Šušnice. Kako je kazao, informaciju je ''vidio na mrežama''.

Stevandić je za N1 rekao da je sa Šušnicom bio ''na istoj strani''.

''Vidio sam na mrežama, ja i pokojni Šušnica smo bili na istoj strani, i u razliku od nekoliko mjeseci je i na mene u to vrijeme pucano i ranjen sam u rame. Što se tiče tog nesretnog i tragičnog slučaja, porodici nemam šta da zamjerim, oni su u posebno stanju. Pravosudno je rasvijetljeno, poznati su izvršioci i postoje tužilačke odluke sa sve ijednim imenom i prezimenom ko je odgovoran za to. Tako da, potezanje sad toga i huškanje porodice smatram najprljavijom političkom kampanjom, znam od koga ona nalazi'', rekao je gost N1 televizije.

Slobodan Vasković: Kako se stvarala RS – studija slučaja ubistva Miodraga Šušnice 1. dio

Slobodan Vasković: Likvidacija Šušnice - I nakon 25 godina ubice i nalogodavci na slobodi 2. dio

''Zbog toga što su mi uznemiravali porodicu i što je to zaista bilo veoma ružno i ne samo to nego i druge stvari koje su vezane za ratni period sam podnio prijavu protiv gospodina Mektića i siguran sam u pravosudni ishod'', dodao je.

Tokom današnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, neko od poslanika je navodno koristio karticu poslanika koji je bio odustan.

''Nismo željeli da pravimo raspravu oko toga, to pokazuje ko ustvari krši Poslovnik. Savez za promjene ima katastrofalan rejting i pokušavaju da ga poprave. Svaki put dosad su doživjeli težak politički poraz. Mislim da im je ovo jednako loše kao i ono sa pištaljkama'', rekao je Stevandić.

 Stevandić je poručio da su ''spremni odgovori'' na eventualne pokušaje incidenata u institucijama RS.

''Oni nemaju ozbiljno rješenje i naše je da stabilnost obezbijedimo. Teže je napraviti incidente u Vladi i zgradi Predsjednika. Imamo spremne odgovore i mi ćemo sačuvati stabilnost najvažnije institucije u Republici Srpskoj'', poručio je on.

Evropska komisija je danas usvojila strategiju za Kredibilnu perspektivu proširenja i pojačan angažman EU sa Zapadnim Balkanom.

''Mi smo u svim časopisima i institucijama EU označeni kao potencijalna baza terorista, gdje ne postoji kohezija političkih faktora. Ko god to gleda iz EU jasno je da to nema perspektivu'', ispričao je on.

N1