fbpx

Srpska bilježi ekonomski bum!

765 430 86ebb55e492cb4a7154b2dc9f2db63b7

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je Srpska danas, uprkos različitim izazovima i blokadama, stabilna i funkcionalna, te da u posljednjem periodu bilježi rekordne rezultate koji su pokazatelji da jača finansijski i ekonomski.

Na svečanom prijemu u Karnegi institutu za nauku u Vašingtonu koji je, u njenu čast, organizovalo Predstavništvo Republike Srpske u SAD, Cvijanovićeva se zahvalila srpskoj dijaspori koja je, zajedno sa crkvom uvijek pokazivala solidarnost i nesebično pomagala svoje sunarodnike u Srpskoj, naročito u vrijeme katastrofalnih poplava 2014. godine, čije se posljedice saniraju i danas.

Ona je istakla da je Republika Srpska u posljednjem periodu intenzivirala saradnju sa sveštenstvom i udruženjima iz dijaspore u SAD, te podsjetila na prvi Forum dijaspore u Banjaluci s početka godine, koji predstavlja značajan korak ka uspostavljanju snažnijih ekonomskih, političkih i drugih veza između Srpske i njene dijaspore, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

(Srna)