fbpx

Šnjegota u Skupštini, izvještaj neće pred poslanike

Konsolidovani izvjestaj o budžetu skinut je sa dnevnog reda sutrašnje sjednice Narodne skupštine. Izvještaj, zbog kojeg je glavni revizor prije 12 dana podnio ostavku, povučen je na sjednici Odbora za finansije i to na zahtjev vladajuće koalicije – koja je za, ono što je napisao Duško Šnjegota imala najviše zamjerki.

2izvjestajns

“Odlučeno je da u ovom trenutku izvještaj glavne službe za reviziju se pretvorio u jednu političku priču gdje ima puno politike a malo struke i opozicija je vjerovatno računala na to da praktično ovaj izvještaj bude uvod u izbore – zato smo izvještaj pomjerili za neku sljedeću sjednicu”, rekao je član Odbora za finansije u NSRS Igor Žunić.

Šnjegota i njegov zamjenik i danas su došli u skupštinu, ali samo da na sjednici odbora čuju kako sporni tekst o budžetu ipak neće predstavljati pred poslanicima, bar ne još. Zato će poslanici, po svemu sudeći, raspravljati o njegovoj ostavci – jer tačka o izboru i imenovanju je tu gdje jeste. I dok Šnjegota i dalje izbjegava kameru – na sjednici Odbora za finansije iz opozicije ga je branila jedino SDS-ova Slađana Nikolić.

“- Bili ste jedini od opozicije?
– Nemoj, molim te”, rekla je član Odbora za finansije u NSRS Slađana Nikolić.

Branio ga je zato Dušan Berić, ali na sjednici Odbora za reviziju. Doduše kratko jer čim su čuli da je na finansijama tačka povučena sa dnevnog reda – nisu, kažu, ni krenuli u raspravu.

“Nisam mogao zamisliti da će to biti skinuto. Poslije ovih prepucavanja na relacij Vlada i Glavna služba za reviziju. Bilo je logično da se o tome raspravlja. Kakve su tu namjere Vlade? Ili je to ono, kao dijete, pokrij se po glavi i ne vidi ono što ne valja”, rekao je član Odbora za reviziju u NSRS Dušan Berić.

U svakom slučaju, ako opozicija želi da i dalje zatalasa priču o izvještaju imaće šansu već sutra – i to prije sjednice, na utvrđivanju dnevnog reda. A oni koji su najavili da bi se pobili za Duška Šnjegotu moraće da sačekaju kraj 21. sjednice jer je tačka o izboru i imenovanju posljednja na dnevnom redu.

(ATV)