fbpx

Skupštinska većina zasjeda kao u prevratu 1998. godine

Policija ne dozvoljava ulazak opozicionim poslanicima u salu, gdje je skupštinska većina, predvođena SNSD, nastavila skupštinsko zasjedanje.

1govedarica

Kako je javio skupštinski izvještač BN televizije u zgradi Parlamenta RS iz minute u minut se povećavao broj policajaca, koji su omogućili skupštinskoj većini da počne s radom u Narodnoj skupštini Republike Srpske bez opozicije.

Iako je predsjendik Parlamenta Nedeljko Čubrilović nešto ranije rekao da neće dozvoliti upotrebu sile na opozicione poslanike, poliicja je ipak spriječila opoziciju da uđe u skupštinsku salu gdje se održava sjednica Parlamenta. 

Uostalom pogledajte video snimak o dolasku policije koji je snimio predsjednik NDP i poslanik te stranke Dragan Čavić.  

Predsjednik Parlamenta Nedeljko Čubrilović danas nešto ranije je izrekao kaznu udaljavanja opozicionim poslanicima, nakon čega je u zgradu ušla policija. 

31dc7e3e40653bf48d3e5b9816d0ecb2

Inače, ovakav rad NSRS je viđen, odmah nakon završetka rata, kada je 1998. godina tadašnja opozicija zajedno sa strankama iz Federacije Alije Izetbegovića i Harisa Silajdžića na vlast prvi put dovela Milorada Dodika. Tada su pomoć imali snaga SFOR-a, koji su helikopterom našli 42 poslanika, Franju Majdančića, i doveli ga na sjednicu Parlamenta, koja je održana u Bijeljini.  

(BN)