fbpx

Sinoptičari: Pravo proljeće krajem marta!

2vreme

Kalendarski gledano, proljeće je zagazilo na ove prostore, ali vremenski ćemo proljetne čari osjetiti tek krajem marta. Sinoptičari za početak aprila prognoziraju temperature i preko 20 stepeni po Celzijusu.

Tokom sljedeće sedmice doći će do prestanka padavina i kidanje oblaka, a temperature će biti u blagom porastu. Sunce bi nas trebalo “posjetiti” već u utorak uz mjestimične pljuskove, a pratiće ga temperature oko 13 stepeni. Srijeda će donijeti malo višu temperaturu koja će, po sinoptičarima, stići do 15 stepena po Celzijusu uz oblake. Kišni četvrtak će na kratko da obori temperaturu do 11 stepeni, ali smjene oblaka i sunca bi u petak već trebale da nas vrate na proljetni kolosijek sa temperaturom od 16 stepeni.

Posljednji dan marta mjeseca donosi više sunca ali i više stepeni pa će termometri pokazivati najvišu dnevnu temperaturu .

“Okus” pravog proljeća možemo očekivati krajem marta i početkom aprila. Prema sinoptičkoj slici, posljedni dan marta obradovaće nam suncem u punom sjaju ali i temperaturom od oko 20 stepeni. Prvi dan aprila bi biti onakav kakav dolikuje pravom proljeću sa suncem i temperaturom čak i do 23 stepena, kažu sinoptičari. Na pojedinim internet stranicama usuđuju se prognozirati i do 28 Celzijusovih stepeni.

(SrpskaCafe.com)