fbpx

Sahranjen David Dragičević

1sahrana

“David Dragičević je ubijen”, bile su posljednje riječi njegovog oca Davora prije nego što je sanduk spušten u zemlju.

On je poručio i da će se “vidjeti šta će se dešavati sljedeće sedmice”.

1sahrana2

Na sve strane bili su vidlji bijeli papiri sa natpisima “Istina”, “Pravda?”, “Zašto šutite?” i “Svi smo mi David”, a koje su građani držali u rukama.

1sahrana3

Sahrani je prisustvovao i predsjednik RS Milorad Dodik.

“Tvoj tata sve zna. Ubice moga Davida gledate me krvavim, neljudskim očima. Samo gledajte. Ja vas znam. Neka ti je laka zemlja sine moj. Jednoga dana bićemo opet zajedno. Nikada neću stati”, kazao je Davor Dragičević.

1sahrana4

David Dragičević nestao je u noći sa 17. na 18. mart ove godine, a nakon šest dana bezuspješne potrage u kojoj su učestvovali pripadnici policije, njegova porodica, prijatelji i rodbina, ali i brojni sugrađani, 24. marta pronađeno je njegovo beživotno tijelo na ušću Crkvene u Vrbas.

Zbog brojnih kontroverzi kojima je od početka obavijen ovaj slučaj, rađene su dvije obdukcije tijela, a pomoć u istrazi ponudio je i američki FBI.

Policija tvrdi da je u pitanju zadesna smrt koja je nastupila utapanjem, te da nema elemenata krivičnog djela, dok Davidova porodica i prijatelji sumnjaju u ovakve kvalifikacije, te su privatno angažovali pravni tim koji bi trebao dalje raditi na slučaju.

Od dana kada su pripadnici Policijske uprave Banjaluka i Uprave kriminalističke policije MUP-a RS na press konferenciji u Banjaluci iznijeli policijsku verziju ovog tragičnog slučaja, svako veče na banjalučkom Trgu Krajine organizuju se okupljanja “Pravda za Davida”.

(Mondo)