fbpx

RUGIP: Pritvor za dva službenika

4rugip

Nadležni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za pomoćnika direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) Aleksandra Deurića i šefa Područne jedinice Banjaluka Dragana Grulovića, koji se sumnjiče za nezakonitosti i zloupotrebe u obavljanju službenih poslova.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije tražilo pritvor za stručnog saradnika u RUGIP-u Željku Milinković, koja je bila uhapšena sa Deurićem i Grulovićem, rečeno je u ovom tužilaštvu.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske se u četvrtak, 26. oktobra uhapsili Deurića, Grulovića i Milinkovićevu, koji su osumnjičeni za nezakonitosti i zloupotrebe u obavljanju službenih poslova.

Akcija hapšenja se odnosila na veći broj predmeta iz nadležnosti Područne jedinice RUGIP-a Banjaluka, a hapšenje se dovodilo u vezu sa slučajem Mirka Stojčinovića koji je 3. jula ove godine priveden zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj ili ovlašćenja, pri čemu je oštetio Grad Banjaluku za višemilionski iznos.

Izvor: Agencije