fbpx

RTRS tuži iako nemaju signala

4rtrstuzi

Zakonom o RTV taksi praktično je predviđeno da se plaća posjedovanje bilo kakvog radio ili TV aparata, a od kazni za neplaćanje nisu oslobođeni čak ni oni koji uopšte nemaju televizijski signal.

Mještani sela Paležnica i Gornja Zelinja te mnogih mjesta oko Duge Njive na planini Trebavi u dobroj mjeri su odsječeni od svijeta u komunikacionom, pa i u saobraćajnom smislu jer se regionalnim makadamskim putem stiže do razuđenih naselja u kojima nema signala mobilnih operatera, a televizijskog nije bilo nikada.

Ipak, revnosnoj službi za naplatu RTV takse RTRS-a nije bio problem da po sokacima ovih sela napišu prijave protiv onih koji iz razumljivih razloga nisu plaćali pretplatu. 

Mještani ovih sela kažu za BN televiziju da im "ne odgovara ni način izvještavanja sa ovog područja kao ni uređivačka politika javnog servisa Republike Srpske".

Za ljude koji uglavnom nemaju redovnih mjesečnih primanja, plaćanje RTV takse je velika stavka, a prevelika kada ne mogu ni gledati TV program, dok ih se televizija u vlasništvu vlasti sjeti samo kada treba podnijeti tužbu protiv njih. 

BN televizija